— maandag 23 oktober 2017, 09:00 | 0 reacties, praat mee

‘Fox News wist van schikkingsvoorstel Bill O’Reilly, maar bood hem toch een nieuw contract aan’

Voormalig Fox News-presentator Bill O'Reilly heeft in februari een schikking getroffen van 32 miljoen dollar met een vrouwelijke werknemer van het bedrijf die hem had beschuldigd van seksuele intimidatie. Fox News was volgens The New York Times op de hoogte van de schikking, maar bood O'Reilly desondanks een maand later een nieuw contract aan. Laatste wijziging: 24 oktober 2017, 11:09

De schikking zou zeker de zesde zijn die O’Reilly had getroffen in de misbruikzaken en het was het allerhoogste schikking die is getroffen, meldt de krant.

De presentator raakte begin dit jaar in opspraak door een verhaal waaruit bleek dat meerdere vrouwen hem hebben beschuldigd van seksuele misdragingen en intimidatie. Hij werd daarop ontslagen bij Fox, en ontving daarbij zo’n 25 miljoen dollar (zo’n 23 miljoen euro), een bedrag dat gelijk stond aan zijn jaarsalaris.

O’Reilly werkte 22 jaar bij Fox News en presenteerde onder meer The O’Reilly Factor, één van de best bekeken nieuwsprogramma’s in de Verenigde Staten.

O’Reilly ontkent deze beschuldigingen, maar een ander slachtoffer, oud-presentatrice en journalisteGretchen Carlson van de oud-presentator plaatst vraagtekens bij zijn uitspraken.

Bekijk meer van

Fox News Bill O'Reilly

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.