website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Fox News steunt concurrent CNN in accreditatie-rechtszaak

Lars Pasveer — Geplaatst in conflict op donderdag 15 november 2018, 08:39

CNN-journalist Jim Acosta probeert te voorkomen dat de microfoon wordt weggegrist | Erik Lesser / EPA

CNN-journalist Jim Acosta probeert te voorkomen dat de microfoon wordt weggegrist | Erik Lesser / EPA

Nieuws In de rechtszaak voor het herstel van de accreditatie van CNN-journalist Jim Acosta vindt de zender concurrent Fox News aan haar zijde. Fox News zal de rechtbank een zogeheten 'amicus brief' sturen, waarin het stelt dat het verlenen of intrekken van accreditaties geen wapens mogen worden.

Acosta’s accreditatie werd ingetrokken na een aanvaring met president Trump. In eerste instantie beschuldigde het Witte Huis de journalist van handtastelijkheden, maar omdat het videomateriaal dat niet ondersteunt veranderde de reden naar Acosta’s gedrag tijdens de conferentie, die vooral verstorend zou zijn geweest. CNN kondigde daarop een rechtszaak aan.

Fox News-directeur Jay Wallace stelde in een verklaring dat de zender de “groeiende vijandige houding tegenover de president” niet zint, maar dat “een vrije pers met vrije toegang en open, eerlijke gesprekken met het Amerikaanse volk” gesteund moet worden. Trump kondigde aan mogelijk meer accreditaties te laten intrekken.

De rechtszaak ging gisteren van start. CNN zegt dat het weren van specifieke journalisten een verkillend effect op de persvrijheid heeft. Het Witte Huis wees in aanloop naar de rechtszaak op het feit dat CNN bijna vijftig geaccrediteerde journalisten in dienst heeft.  Acosta is niet minder of meer bijzonder dan andere journalisten, aldus het Witte Huis. Meer bij CNN

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.