Tegel Beeld en Geluid

— dinsdag 13 november 2018, 17:22 | 0 reacties, praat mee

CNN stapt naar de rechter voor herstel accreditatie Witte Huis

CNN-journalist Jim Acosta probeert te voorkomen dat de microfoon wordt weggegrist | Erik Lesser / EPA

Nieuwszender CNN heeft een rechtszaak aangespannen tegen de Amerikaanse presiden Trump en enkele Witte Huis-medewerkers, met als doel hernieuwde accreditatie van journalist Jim Acosta. Die werd vorige week ingetrokken na een aanvaring met Trump.

Onder meer perschef Sarah Huckabee Sanders wordt naast Trump in de rechtszaak genoemd. Volgens het Witte Huis is CNN’s rechtszaak enkel stoerdoenerij en is er geen reden het besluit van vorige week te herzien.

Opvallend is dat de eerdere beschuldiging dat Acosta een medewerkster zou hebben betast achterwege wordt gelaten. Het feit dat Acosta de microfoon niet wilde loslaten zou nu de voornaamste reden zijn. “Het Witte Huis kan geen ordelijke en eerlijke persconferentie houden als een verslaggever zich zo gedraagt”, aldus de officiële reactie.

In de reactie stelt het Witte Huis dat CNN bijna vijfig geaccrediteerde journalisten in dienst heeft en dat Acosta niet minder of meer bijzonder is dan andere journalisten. Meer bij CNN

Bekijk meer van

Witte Huis Jim Acosta CNN

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.