website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

CNN weigert campagnefilm Trump uit te zenden

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in conflict op maandag 5 november 2018, 08:04

© Josh Edelson

Nieuws De Amerikaanse nieuwszender CNN weigert een campagnefilm van president Trump uit te zenden, omdat het spotje volgens de zender racistisch is. Het spotje moet zijn achterban overhalen te gaan stemmen bij de tussentijdse verkiezingen die dinsdag zijn.

De video toont een groep migranten uit Midden-Amerika die onderweg is naar de grens met de Verenigde Staten. Volgens Trump bereiden die mensen een invasie voor en komen er alleen maar misdadigers en criminelen binnen. Zo is de illegale Mexicaanse immigrant Luis Bracamontes te zien, die eerder twee politieagenten doodschoot. Bracamontes staat volgens Trump symbool voor de mensen in de karavaan. “Illegale immigranten als hij lappen de regels aan hun laars”, stelt de verteller in het filmpje. Daarom wordt opgeroepen de “migrantenkaravaan te stoppen” en om op Republikeinen te stemmen.

CNN noemde het filmpje in een redactioneel “de extreemste stap tot nu toe in de meest opruiende campagne uit de afgelopen dertig jaar”.

De president heeft niet gereageerd op de beslissing van CNN, maar zijn zoon Donald Trump jr. wel. “Ze willen het niet over echte bedreigingen hebben”, zegt hij op Twitter.

Concurrent NBC koos ervoor dezelfde commercial wél uit te zenden, iets dat de zender op stevige kritiek komt te staan.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

expertisedag 2019

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.