— maandag 5 november 2018, 08:04 | 0 reacties, praat mee

CNN weigert campagnefilm Trump uit te zenden

© Josh Edelson

De Amerikaanse nieuwszender CNN weigert een campagnefilm van president Trump uit te zenden, omdat het spotje volgens de zender racistisch is. Het spotje moet zijn achterban overhalen te gaan stemmen bij de tussentijdse verkiezingen die dinsdag zijn.

De video toont een groep migranten uit Midden-Amerika die onderweg is naar de grens met de Verenigde Staten. Volgens Trump bereiden die mensen een invasie voor en komen er alleen maar misdadigers en criminelen binnen. Zo is de illegale Mexicaanse immigrant Luis Bracamontes te zien, die eerder twee politieagenten doodschoot. Bracamontes staat volgens Trump symbool voor de mensen in de karavaan. “Illegale immigranten als hij lappen de regels aan hun laars”, stelt de verteller in het filmpje. Daarom wordt opgeroepen de “migrantenkaravaan te stoppen” en om op Republikeinen te stemmen.

CNN noemde het filmpje in een redactioneel “de extreemste stap tot nu toe in de meest opruiende campagne uit de afgelopen dertig jaar”.

De president heeft niet gereageerd op de beslissing van CNN, maar zijn zoon Donald Trump jr. wel. “Ze willen het niet over echte bedreigingen hebben”, zegt hij op Twitter.

Concurrent NBC koos ervoor dezelfde commercial wél uit te zenden, iets dat de zender op stevige kritiek komt te staan.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.