training eu starters

— woensdag 21 januari 2015, 09:27 | 2 reacties, praat mee

Parijs wil Fox News aanpakken

MarkGGN / Wikipedia

Parijs wil juridische stappen ondernemen tegen de Amerikaanse nieuwszender Fox News. Dat heeft burgemeester Anne Hidalgo gezegd in een interview met journaliste Christiana Amanpour op CNN. Aanleiding is de beeldvorming over de stad op de Amerikaanse zender, na de aanslagen op Charlie Hebdo en een joodse supermarkt. Grote delen van de stad en de directe omgeving zijn volgens Fox News volledig geïslamiseerd en "no-go" voor niet-moslims en de autoriteiten. Een opgevoerde experts stelde dat de Britse stad Birmingham eenzelfde lot had ondergaan. Britse en Franse media maakten gehakt van die claims; Fox News bood afgelopen zaterdag excuses aan voor de foute weergave. Een rechtszaak over smaad aan het adres van Parijs is echter 'misplaatst', aldus Fox News-topman Michael Clemente. Juridische experts denken bovendien niet dat een klacht over de berichtgeving veel kans maakt. Fox News moest al diep door het stof voor de uitzinnige claims en is daardoor al voldoende gestraft, meent CNN-jurist Jeffrey Toobin. "Het is onnodig om hier nog rechtbanken bij te betrekken." Meer bij CNN Laatste wijziging: 21 januari 2015, 09:40

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

2 reacties

herman, 21 januari 2015, 15:16

Valt toch echt allemaal onder de noemer ‘Het recht op vrije meningsuiting’. Daar kun je nu eenmaal niet vrijblijvend in winkelen! Ook staat het Parijs ‘vrij’, om naar de rechter te stappen. Zo houden we elkaar wel bezig en ‘van de straat’!

Karl Hammer, 22 januari 2015, 11:55

Wat moet het heerlijk zijn om onder de noemer ‘vrijheid van meningsuiting’ allerlei onzin te mogen uitkramen en iedereen te beledigen. Jammer dat het zoveel woede en haat opwekt bij de mensen die er het slachtoffer van zijn.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.