— maandag 22 augustus 2016, 11:51 | 0 reacties, praat mee

‘Ailes-schandaal kostbaarder voor Murdoch dan afluisterschandaal bij NotW’

© Drew Angerer / AFP/Getty

De financiële impact van het ontslag van Fox News-topman Roger Ailes op het media-imperium van Rupert Murdoch zou wel eens groter kunnen worden dan bij de afluisterpraktijken bij de inmiddels opgeheven tabloid News of the World (NOtW), ook uit de stal van Murdoch. Dat stelt Gabriel Sherman, werkzaam bij New York Magazine en de onofficiële biograaf van Ailes.

De juridische kosten van het hackschandaal van NotW liepen op tot ruim 224 miljoen dollar, ook werden honderden slachtoffers gecompenseerd.

Ailes moest eind juli aftreden als directeur van Fox News na aantijgingen van seksuele intimidatie.

De financiële schade zal volgens Sherman groter zijn, omdat Fox News veel lucratiever is dan de Britse tabloid NOtW ten tijde van het afluisterschandaal, zo stelt Sherman. Toen het hackschandaal bekend werd leverde News of the World al lang niet meer zo veel op. ‘Fox News is nog steeds op haar hoogtepunt. En een dergelijk schandaal bij een kernactiviteit kan een groot risico betekenen voor het moederbedrijf’. Het schandaal is ook zo schadelijk omdat aanhangers en tegenstanders het allemaal over één ding eens zijn: Fox News is Roger Ailes. Meer bij The Guardian

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.