Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— vrijdag 23 juni 2023, 15:29 | 0 reacties, praat mee

Fortress Investment Group neemt VICE Media over

© ANP / Timon Schneider

Vice Media roept Fortress Investment Group uit tot winnende bieder in de faillissementsverkoop. Het investeringsfonds bracht het hoogste bod uit op het Canadees-Amerikaans mediabedrijf. VICE Media vroeg in mei faillissement aan na jaren van financiële moeilijkheden. Laatste wijziging: 23 juni 2023, 16:45

Meerdere bieders brachten een bod uit om Vice Media over te nemen. Alleen het bod van Fortress werd naar verluidt als meest ‘gekwalificeerd’ beschouwd. Eerst bood Fortress ongeveer 207 miljoen euro. Het bod werd uiteindelijk verhoogd tot 322 miljoen, aldus The New York Times.

De werknemers van VICE Media ontvingen donderdagochtend een mail van de CEO’s waarin de verwachting stond dat de koop in juli wordt afgerond. De directie noemt het ‘een belangrijke mijlpaal op weg naar financiële gezondheid en stabiliteit’.

Ontslagvergoeding
Voormalig VICE-personeel ontving de afgelopen maanden geen salaris, hoewel ze daar volgens de ontslagvergoeding wel recht op hebben. Vakbonden hopen dat de nieuwe eigenaar ontslagvergoedingen en salarissen weer zal doorbetalen.

De New York Times merkte in het artikel op dat wanneer er sprake is van een faillissement, deals moeten worden goedgekeurd door een faillissementsrechter. Die maakt een beslissing of het plan van de koper daadwerkelijk ‘duurzaam’ is voor het bedrijf.

Bekijk meer van

Vice Media

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.