word studentlid

— maandag 15 mei 2023, 09:04 | 0 reacties, praat mee

Vice Media doet aanvraag bankroetbescherming

Vice Media doet aanvraag bankroetbescherming

Vice Media heeft via de zogeheten Chapter 11 van de Amerikaanse faillissementswetgeving uitstel van betaling aangevraagd. Deze procedure kan een manier zijn om uit de financiële problemen te komen, maar ook een voorportaal van een bankroet. Laatste wijziging: 15 mei 2023, 09:17

Er gingen al enkele weken geruchten dat het Canadees-Amerikaanse onlinebedrijf aan faillissementsbescherming dacht. Eerder was de onderneming al op zoek naar een koper.

Vice Media, dat een tijdschrift, website, televisie- en filmproductiebedrijf en platenlabel omvat, is ook in Nederland actief. Het bekendste product van de mediagroep is het tijdschrift Vice. Drie weken geleden was er al een ontslagronde bij het bedrijf en werd het bekende nieuwsprogramma Vice News Tonight geannuleerd.

Vice, dat een kabelkanaal met dezelfde naam exploiteert en documentaires maakt voor zijn eigen kanaal en voor andere partijen, werd in 2017 nog gewaardeerd op 5,7 miljard dollar. Grote mediaconcerns als Walt Disney en Fox investeerden in het bedrijf.

Het mediabedrijf begon zo’n dertig jaar geleden in Montreal als een alternatief tijdschrift. Later maakte Vice naam met videodocumentaires die vooral jonge kijkers aanspraken en soms ook viraal gingen.

De snelle ondergang van het bedrijf onderstreept de uitdagingen waarmee digitale mediabedrijven worden geconfronteerd. Die hebben het moeilijk doordat adverteerders snijden in hun uitgaven vanwege de onzekere economische vooruitzichten en hun marketingactiviteiten verschuiven naar Facebook, Google en TikTok. Diepgaandere journalistiek met veel eigen onderzoeksverhalen is vaak ook duurder dan andere vormen van digitale content, waardoor het een gemakkelijk doelwit is voor kostenbesparingen.

Bekijk meer van

Vice Media

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.