Jodal

— dinsdag 3 september 2019, 14:15 | 0 reacties, praat mee

Forse veranderingen bij regiotitels BDU en De Persgroep

Sfeerbeeld uit een drukkerij van De Persgroep, waar diverse hah-titels verdwijnen of niet meer in print verschijnen | ANP

Per 1 oktober verwisselen enkele regionale huis-aan-huisbladen van eigenaar, schrijft Koninklijke BDU in een brief aan aandeelhouders. Daarnaast neemt De Persgroep diverse huis-aan-huistitels uit de markt en gaat in sommige regio's samenwerken met andere uitgeverijen. Laatste wijziging: 5 september 2019, 09:43

Het bericht over de portfoliowijzigingen bij De Persgroep omvat een ruim aantal titels die uit de markt worden genomen, soms om dubbeling met al verschijnende huis-aan-huisbladen te beëindigen, zoals met het Stadsblad ‘s-Hertogenbosch en de Bossche Omroep.

Stadsblad ‘s-Hertogenbosch vervalt met ingang van volgende maand.

De wijzigingen betreffen titels in de provincies Gelderland, Utrecht, Zuid-Holland, Overijssel, Noord-Brabant en Noord-Holland.

Titels zullen soms nog een online editie behouden, meldt de Rhenense Betuwse Courant. Die titel wordt zelf ook uit de markt genomen, maar De Persgroep gaat samenwerken met uitgever Starters Pers onder de nieuwe titel Hét Gemeente Nieuws Neder-Betuwe/Rhenen.

Algemeen directeur Local Media van De Persgroep Jan van Dun zegt in de Rhenense Betuwse Courant dat het huis-aan-huisblad in leven houden niet meer rendabel is. “We zetten wel in op online-varianten, om zodoende een platform te behouden voor lokaal nieuws en adverteerders”, aldus Van Dun.

De Persgroep gaat in sommige regio’s een samenwerking aan met lokale uitgeverijen, zoals met dus Starters Pers. Verder gaat de uitgeverij in zee met een keur aan regionale uitgevers: Studio Pannekoek, BAR Uitgeverij, Tielstra/Hart, Groot Hellevoet, de VOF Rond Haaksbergen en uitgeverij Talvi. Titels waarmee wordt samengewerkt blijven inzetbaar voor De Persgroep.

Koninklijke BDU meldt aan aandeelhouders dat het met De Persgroep overeenstemming heeft bereikt voor de verkoop van de uitgaverechten van Veluweland.nl en Hoog & Laag.nl en de aankoop van de uitgaverechten van Amersfoort Nu, Barneveld Vandaag en Wijkse Courant.

“De drie gratis nieuwstitels van De Persgroep worden volledig geïntegreerd in de lokale BDU-nieuwsmerken in Amersfoort, Barneveld en Wijk bij Duurstede”, aldus het aandeelhoudersbericht.

In de Barneveldse Krant, dat het opheffen van Barneveld Vandaag meldt, zegt directeur BDUmedia Heiko Imelman dat de verkoop van de titels onvermijdelijk was geworden. “Om kwalitatief lokaal nieuws te kunnen blijven publiceren in een dalende advertentiemarkt is er helaas te weinig ruimte voor meerdere spelers in één gebied”, aldus Imelman.

BDUmedia en De Persgroep zijn ervan overtuigd dat deze stap belangrijk is “voor het behoud van goede lokale nieuwsmerken in de regio.”

Bekijk meer van

DPG Media De Persgroep BDU Media

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.