— woensdag 4 september 2019, 10:15 | 0 reacties, praat mee

Reorganisatie: VIALimburg niet langer huis-aan-huis verspreid

Acht van de zestien VIALimburg-edities, die vanaf 2020 niet langer huis-aan-huis worden verspreid | Mediahuis Limburg

Uitgeverij Mediahuis Limburg stopt volgend jaar met het huis-aan-huis verspreiden van gratis weekblad VIA Limburg. De zestien edities zullen in het vervolg bij abonnees van De Limburger als bijlage worden toegevoegd. Verder zal de weekkrant bij zo'n 400 supermarkten verspreid over Limburg te vinden zijn. Laatste wijziging: 5 september 2019, 09:10

Volgens Mediahuis Limburg wegen de druk- en bezorgkosten voor het huis-aan-huisblad niet langer op tegen de inkomsten. De veranderingen blijven verder niet zonder personele gevolgen: 28 volledig arbeidsplaatsen gaan als gevolg van het nieuwe distributiemodel verloren.

De uitgeverij benadrukt in De Limburger dat VIA Limburg niet verdwijnt, enkel niet meer deur aan deur wordt verspreid. Volgens Mediahuis Limburg-directeur Maurice Ubags zijn papieren huis-aan-huisbladen niet meer van deze tijd, waarbij zowel overgang naar online als de wens tot minder papierverspilling veranderingen aanjagen.

Het is een week met historische verschuivingen in de markt van huis-aan-huisbladen. Gisteren kondigden BDU Media en de Persgroep aan dat ze, met ingang van volgende maand, papieren edities zullen opheffen en in zee gaan met regionale uitgevers, als in een regio meerdere huis-aan-huisbladen verschijnen. Dat betekent in veel gevallen samenvoeging van titels.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.