— woensdag 4 september 2019, 10:15 | 0 reacties, praat mee

Reorganisatie: VIALimburg niet langer huis-aan-huis verspreid

Acht van de zestien VIALimburg-edities, die vanaf 2020 niet langer huis-aan-huis worden verspreid | Mediahuis Limburg

Uitgeverij Mediahuis Limburg stopt volgend jaar met het huis-aan-huis verspreiden van gratis weekblad VIA Limburg. De zestien edities zullen in het vervolg bij abonnees van De Limburger als bijlage worden toegevoegd. Verder zal de weekkrant bij zo'n 400 supermarkten verspreid over Limburg te vinden zijn.

Volgens Mediahuis Limburg wegen de druk- en bezorgkosten voor het huis-aan-huisblad niet langer op tegen de inkomsten. De veranderingen blijven verder niet zonder personele gevolgen: 28 volledig arbeidsplaatsen gaan als gevolg van het nieuwe distributiemodel verloren.

De uitgeverij benadrukt in De Limburger dat VIA Limburg niet verdwijnt, enkel niet meer deur aan deur wordt verspreid. Volgens Mediahuis Limburg-directeur Maurice Ubags zijn papieren huis-aan-huisbladen niet meer van deze tijd, waarbij zowel overgang naar online als de wens tot minder papierverspilling veranderingen aanjagen.

Het is een week met historische verschuivingen in de markt van huis-aan-huisbladen. Gisteren kondigden BDU Media en de Persgroep aan dat ze, met ingang van volgende maand, papieren edities zullen opheffen en in zee gaan met regionale uitgevers, als in een regio meerdere huis-aan-huisbladen verschijnen. Dat betekent in veel gevallen samenvoeging van titels.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.