— maandag 22 juni 2020, 13:13 | 0 reacties, praat mee

De nieuwe ronde Jong Talent is geopend, werk voor tien onderzoeksjournalisten

Vanaf vandaag kan jong talent solliciteren als onderzoeksjournalist in opleiding bij tien ervaren onderzoeksredacties. Met steun van de Regeling Jong Talent van het Fonds BJP kunnen tien journalisten een jaar betaald aan de slag bij Argos, AT5, EenVandaag, Follow the Money, Leidsch Dagblad/Haarlems Dagblad, Noordhollands Dagblad, NRC, Small Stream Media, Trouw en Vrij Nederland.

Dit is het tweede jaar van het talentontwikkelingsprogramma van het Fonds BJP. Met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen wil het fonds journalisten een steviger fundament geven voor hun beroepspraktijk. Dat gebeurt met een combinatie van beurzen en werkervaringsplaatsen. De lichting die in 2019 is gestart, heeft inmiddels een succesvolle periode achter de rug.

De sollicitatietermijnsluit in principe op 13 juli, tenzij in de individuele advertenties anders wordt vermeld. Belangrijkste criteria: je bent maximaal drie jaar actief als journalist, of je bent korter dan drie jaar geleden afgestudeerd aan een journalistieke opleiding. Het is mogelijk op meerdere vacatures te reageren.

De kandidaat treedt in dienst bij het betreffende medium op basis van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd. Dat medium stelt de tien trainees vrij voor scholingsweken die het Fonds BJP verzorgt. Dit aanvullende programma bestaat onder meer uit trainingen op gebied van data- en financiële onderzoeksjournalistiek. Klik hier voor meer informatie over het sollicitatieproces.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.