persveilig seminar

— vrijdag 16 december 2016, 08:56 | 0 reacties, praat mee

Folia-verslaggever aangehouden tijdens filmen conflict

Sam van Royen, videoverslaggever van het Amsterdamse universiteitsmagazine Folia, is dinsdag gearresteerd terwijl hij verslag deed van een conflict tussen een student en een handhaver van de gemeente. Van Royen en zijn cameraman Chris Kok waren getuige van de ruzie, die ontstond nadat handhaving de fiets van de student van de Hogeschool van Amsterdam wilde meenemen omdat die verkeerd geparkeerd stond. Laatste wijziging: 16 december 2016, 08:59

Verslaggever Van Royen vroeg de handhaver herhaaldelijk om uitleg, die hem vervolgens in de boeien sloeg omdat de verslaggever hem zou belemmeren in zijn werk. De arrestatie werd vastgelegd op camera en is te zien op de website van Folia. Van Royen zat vervolgens zo’n anderhalf uur vast en werd verhoord. “Ik moest een verklaring afgeven en die werd opgeschreven door dezelfde handhaver die mij had gearresteerd”, reageert de verslaggever tegenover Folia. “Dat vond ik vreemd, want ik denk niet dat hij de situatie objectief kan beoordelen.”

Bekijk meer van

Folia

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.