Tegel Beeld en Geluid

— maandag 8 juli 2019, 15:32 | 0 reacties, praat mee

Financiële problemen bij RTV Utrecht, vertrouwen in directeur opgezegd

Directeur Paul van der Lugt - © Valerie Kuypers / ANP

RTV Utrecht stevent af op een financieel tekort. Op de redactie is onrust uitgebroken na het nieuws. Managers zouden het vertrouwen in directeur Paul van der Lugt hebben opgezegd en de Raad van Toezicht heeft een onderzoek ingesteld.

“Amper twee jaar na een ingrijpende en pijnlijke reorganisatie blijkt dat het MT (Management Team, red.) opnieuw maatregelen moet nemen om het hoofd boven water te houden,” zo blijkt uit een uitgelekte e-mail die door de redactieraad aan de redacties van de gesubsidieerde omroep is verzonden, meldt het AD.

Het huidige budget van RTV Utrecht bedraagt meer dan tien miljoen euro per jaar. De provincie Utrecht maakt elk jaar 9,5 miljoen euro aan de omroep over. De stad Utrecht betaalt daarnaast 690.000 euro aan RTV Utrecht mee.

Enkele jaren geleden moest RTV Utrecht 1 miljoen euro bezuinigen. Elf mensen moesten de omroep toen verlaten. De redactieraad schrijft hier over: “Teleurstellend daarbij is dat de redactieraad al bij het bespreken van het reorganisatieplan, en vorig jaar bij de evaluatie ervan, voortdurend heeft benadrukt dat de in het plan voorgestelde maatregelen te weinig concreet waren om te kunnen beoordelen of de reorganisatie wel effectief was. Nu blijkt dat er in de afgelopen twee jaar door diverse organisatorische problemen langdurig geen goed beeld van onze uitgaven is geweest.”

Meerdere bronnen vertellen het AD dat het vertrouwen in directeur Van der Lugt afgelopen donderdag door de managers is opgezegd. Ook zouden de redactieleden het niet meer zien zitten met de directeur, die nu zo’n 15 jaar aan RTV Utrecht is verbonden. Van der Lugt bevestigt de ontwikkelingen bij RTV Utrecht. Hij wil verder niet reageren en verwijst naar de Raad van Toezicht. Ook de ondernemingsraad wil geen reactie geven.

Bekijk meer van

RTV Utrecht Paul van der Lugt

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.