training eu starters

— dinsdag 12 februari 2019, 09:37 | 0 reacties, praat mee

Ficq & Partners Advocaten: uitzenden Holleeder-tape ‘bedenkelijke journalistiek’

Rechtbanktekening van het strafproces tegen Holleeder waarbij misdaadverslaggever Peter R. de Vries moest getuigen - © Aloys Oosterwijk / ANP

UPDATE RTL 4 zal dinsdagavond de zogeheten Holleeder-tape integraal uitzenden, met het telefoongesprek dat misdaadverslaggever Peter R. de Vries had met Willem Holleeder in april 2011 op het kantoor van Holleeders voormalige advocaat Stijn Franken. Maar de advocaten van crimineel Dino Soerel hebben de transcriptie van dat gesprek nu al online gezet. Laatste wijziging: 12 februari 2019, 15:12

Daarnaast meldt De Telegraaf dat de advocaten Bénédicte Ficq, Stijn Franken en Nico Meijering inmiddels een spreekverbod hebben gekregen rond alles wat te maken heeft met een Holleeder-tape. Dit heeft de Orde van Advocaten besloten vanwege vragen over hun relatie met Holleeder.

In het opgenomen telefoongesprek zegt Holleeder te vrezen voor zijn leven, meldt RTL. Hij beweert dat hij bedreigd is door Bénédicte Ficq, de voormalige advocate van Dino Soerel. Soerel zit al een levenslange straf uit. Daarnaast blijkt dat de strafadvocaat Bénédicte Ficq door Willem Holleeder wordt beschuldigd van het aanzetten tot meineed en Franken voor het misbruiken van een advocatentelefoon, meldt De Telegraaf. Franken beticht Ficq ook van het ongeoorloofd onder druk zetten van zijn cliënt.

Ficq & Partners Advocaten hebben via Twitter nog een verklaring namens Dino Soerel uitgebracht over de Holleeder-tape.


Ze vinden dat de werkelijkheid “willens en wetens geweld wordt aangedaan waarbij op uiterst bedenkelijke wijze journalistiek wordt bedreven”. 

Peter R. de Vries zei eerder tijdens de rechtszaak uit veiligheidsoverwegingen naar de pers te zijn gestapt met de opname van het telefoongesprek uit 2011. Hij noemt de bezwaren tegen het uitzenden van zijn opgenomen gesprek met Willem Holleeder onzin.

In een eerder bericht werd gesproken over het uitzenden van de Holleeder-tape op maandagavond. Dit moet dinsdagavond zijn.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.