website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Ficq & Partners Advocaten: uitzenden Holleeder-tape ‘bedenkelijke journalistiek’

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in onderzoek op dinsdag 12 februari 2019, 09:37

Rechtbanktekening van het strafproces tegen Holleeder waarbij misdaadverslaggever Peter R. de Vries moest getuigen

Rechtbanktekening van het strafproces tegen Holleeder waarbij misdaadverslaggever Peter R. de Vries moest getuigen - © Aloys Oosterwijk / ANP

Nieuws UPDATE RTL 4 zal dinsdagavond de zogeheten Holleeder-tape integraal uitzenden, met het telefoongesprek dat misdaadverslaggever Peter R. de Vries had met Willem Holleeder in april 2011 op het kantoor van Holleeders voormalige advocaat Stijn Franken. Maar de advocaten van crimineel Dino Soerel hebben de transcriptie van dat gesprek nu al online gezet.

Daarnaast meldt De Telegraaf dat de advocaten Bénédicte Ficq, Stijn Franken en Nico Meijering inmiddels een spreekverbod hebben gekregen rond alles wat te maken heeft met een Holleeder-tape. Dit heeft de Orde van Advocaten besloten vanwege vragen over hun relatie met Holleeder.

In het opgenomen telefoongesprek zegt Holleeder te vrezen voor zijn leven, meldt RTL. Hij beweert dat hij bedreigd is door Bénédicte Ficq, de voormalige advocate van Dino Soerel. Soerel zit al een levenslange straf uit. Daarnaast blijkt dat de strafadvocaat Bénédicte Ficq door Willem Holleeder wordt beschuldigd van het aanzetten tot meineed en Franken voor het misbruiken van een advocatentelefoon, meldt De Telegraaf. Franken beticht Ficq ook van het ongeoorloofd onder druk zetten van zijn cliënt.

Ficq & Partners Advocaten hebben via Twitter nog een verklaring namens Dino Soerel uitgebracht over de Holleeder-tape.


Ze vinden dat de werkelijkheid “willens en wetens geweld wordt aangedaan waarbij op uiterst bedenkelijke wijze journalistiek wordt bedreven”. 

Peter R. de Vries zei eerder tijdens de rechtszaak uit veiligheidsoverwegingen naar de pers te zijn gestapt met de opname van het telefoongesprek uit 2011. Hij noemt de bezwaren tegen het uitzenden van zijn opgenomen gesprek met Willem Holleeder onzin.

In een eerder bericht werd gesproken over het uitzenden van de Holleeder-tape op maandagavond. Dit moet dinsdagavond zijn.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.