Tegel Beeld en Geluid

— maandag 19 mei 2008, 08:55 | 0 reacties, praat mee

Ook andere cartoonisten vrezen censuur

Collega-cartoonisten van de vorige week dinsdag opgepakte Gregorius Nekschot zijn woedend en verontwaardigd over de actie van het Openbaar Ministerie (OM) en vrezen verdere censuur. Spotprenttekenaars Jos Collignon (de Volkskrant) en Joep Bertrams (Het Parool) laten dit weten in De Telegraaf. Eerder lieten verschillende politieke partijen al weten dat ze woedend zijn over de arrestatie van Nekschot. Het OM denkt dat Nekschot - een pseudoniem - zich in acht cartoons heeft schuldig gemaakt aan discriminatie of het aanzetten tot haat. Tegen de man is in 2005 voor het eerst aangifte gedaan. Hirsch Ballin suggereerde vrijdag dat justitie drie jaar nodig had om Nekschot te achterhalen. Maar volgens De Pers deed het OM pas in november vorig jaar echt zijn best om Gregorius Nekschot te vinden. Justitie dwong toen de internetprovider van de cartoonist tot het verstrekken van zijn gegevens. Meer bij De Pers / Elsevier / Trouw / NRC / De Telegraaf / de Volkskrant / Museum voor kwetsende kunst / De Nieuwe Reporter / Nederlands Dagblad

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.