e learning nvj

— vrijdag 30 november 2018, 11:00 | 0 reacties, praat mee

FD verkozen tot European Newspaper of the Year

Het Financieele Dagblad is verkozen tot European Newspaper of the Year. De internationale jury van de jaarlijkse prijs roemt vooral de lay-out en de verscheidenheid aan verhalen in de krant. Ook de combinatie tussen print en online én het gebruik van infographics viel bij de jury in de smaak. “Een voorbeeldmodel voor Europese kranten”, noemt de jury de krant.

De prijs ging vorig jaar ook al naar een Nederlandse krant. Toen was het De Limburger die de prijs voor best vormgegeven krant van Europa op haar naam mocht zetten.

Het Financieele Dagblad mag zich een jaar lang European Newspaper of the Year noemen. Het FD vernieuwde zijn printuitgaven afgelopen september. Ook het weekendmagazine FD Persoonlijk ging daarbij op de schop. De krant verschijnt sinds 10 september in een kleiner formaat. Ook de vormgeving en inhoud werden aangepast.

“We begonnen in augustus 2017 aan dit project met de ambitie de beste krant in het digitale tijdperk te maken”, zegt hoofdredacteur Jan Bonjer in een persbericht. “Natuurlijk ben je nooit klaar met zo’n exercitie, maar deze prijs ie een mooie aanleiding om even stil te staan bij het succes van het nieuwe FD.”

Praat mee

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Uitgever

Marjolein Slats
Waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Karin Bais
Sales

Sofia van Wijk
Sales

Jenny Fritschy
Sales

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.