Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— vrijdag 1 mei 2020, 09:46 | 0 reacties, praat mee

FD Mediagroep verplicht werknemers vakantiedagen op te nemen

© ANP / Koen van Weel

FD Mediagroep verplicht zijn werknemers om drie vrije dagen verlof op te nemen. De dagen – 10 april, 4 mei en 22 mei – zijn automatisch afgeschreven van het verlofsaldo van medewerkers. De maatregel geldt niet voor medewerkers die op de genoemde dagen rechtstreeks betrokken zijn bij uitzendingen van BNR Nieuwsradio en de publicatie van Het Financieele Dagblad. Laatste wijziging: 4 mei 2020, 09:02

Dat blijkt uit een mail van algemeen directeur Eugenie van Wiechen aan medewerkers, die in bezit is van Villamedia. In de mail, verstuurd op 27 maart, stelt Van Wiechen dat de maatregel nodig is om de financiële positie van FD Mediagroep te verbeteren. “Jaarlijks moeten wij voor de verlofsaldi van onze medewerkers een voorziening opnemen op de balans”, aldus het bericht. “Onder normale omstandigheden, als iedereen gewoon verlof opneemt, heeft dit geen impact op ons resultaat. Echter, als er geen verlof wordt opgenomen, merken we dat in onze winst- en verliesrekening.”

Naast het verplicht opnemen van vrije dagen kondigt Van Wiechen nog twee maatregelen aan in de mail. Medewerkers die in de periode tot 1 juni een vakantie hadden gepland en daarvoor al verlof toegezegd hebben gekregen, kunnen de eerste vijf dagen van dat verlof niet meer intrekken. Aan medewerkers met “een stuwmeer aan verlofdagen” wordt dringend verzocht dit verlof in te gaan zetten door bijvoorbeeld een dag in de week minder te gaan werken.

De maatregelen zijn tot stand gekomen in overleg met de Ondernemingsraad van FD Mediagroep. In de mail kondigt Van Wiechen ook aan dat het bedrijf waar mogelijk gebruik gaat maken van de steunmaatregelen die het kabinet heeft aangekondigd. “Ons uitgangspunt blijft dat we de primaire processen binnen de organisatie zoveel mogelijk ontzien en de werkgelegenheid voor de huidige medewerkers zoveel mogelijk overeind proberen te houden.”

Eerder deze week kwam naar buiten dat ook mediabedrijf Talpa personeel heeft verplicht om vrije dagen op te nemen. Het concern heeft daarnaast ook de uitbetaling van vakantiegeld opgeschoven naar eind juni en vergoed reiskosten niet langer. Beroepsvereniging NVJ vindt de maatregelen ‘te billijken’.

Bekijk meer van

FD Mediagroep

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.