website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Familie vermoorde Maltese journalist wil openbaar onderzoek

Nick Kivits — Geplaatst op vrijdag 10 augustus 2018, 08:49

Foto: ANP

Foto: ANP

Nieuws De familie van de in oktober vorig jaar vermoorde Maltese journalist Daphne Caruana Galizia wil dat er een openbaar onderzoek komt naar de moord. Caruana Galizia (53) kwam op 16 oktober 2017 om het leven bij een aanslag met een autobom en schreef voor haar dood jarenlang over corruptie in de politiek en de zakenwereld op Malta. De nabestaanden vinden dat de autoriteiten hun plichten niet zijn nagekomen.

Eerder al werden acht verdachten opgepakt in de zaak. Daarvan komen er drie voor de rechtbank op aanklacht van moord. Onderzoekers denken dat de mannen in opdracht van een derde handelden, maar die mysterieuze opdrachtgever is tot op heden niet gevonden.

Paul Caruana Galizia, de zoon van de journalist, stelt tegenover de BBC dat het onderzoek naar zijn moeders dood te smal is geweest. Hij is van mening dat de onderzoekers zich alleen hebben gericht op hoe ze is gestorven en dat er niet genoeg gekeken is naar wie er achter de aanslag heeft gezeten.

In een document aan Malta’s hoogste rechterlijke instantie roept Paul Caruana Galizia op tot een breder onderzoek. Dat onderzoek zou volgens advocaat Tony Murphy geleid moeten worden door een onafhankelijke onderzoekscommissie, bestaande uit Maltese en internationale rechters. Meer bij Press Gazette

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.