Tegel Beeld en Geluid

— woensdag 21 augustus 2019, 09:39 | 0 reacties, praat mee

Facebook wil journalisten inhuren voor cureren van nieuws

Reuters / Stephan Lam

Facebook gaat journalisten inhuren die het algoritme van het sociale netwerk moeten helpen bij het selecteren van nieuws voor gebruikers. De journalisten gaan werken voor News Tab, een sectie op de site waar gebruikers nieuwsverhalen kunnen vinden die voor hen relevant zijn. Het kleine team moet ervoor zorgen dat Facebook “de juiste dingen uitlicht”.

Dat vertelt een woordvoerder van Facebook tegen The New York Times. Het sociale netwerk zoekt ervaren journalisten van diverse media voor zijn team. Zij gaan de artikelen die in News Tab verschijnen cureren en selecteren. Ze werken daarbij samen met het algoritme van Facebook, dat uiteindelijk moet bepalen welke gebruikers welke berichten te zien krijgen.

Het inhuren van journalisten is een nieuwe stap voor Facebook, dat sinds enige tijd meer samenwerking zoekt met nieuwsmedia. Begin deze maand kondigde het bedrijf aan diverse media te gaan betalen voor het leveren van nieuws. Sommige van die media kunnen op jaarbasis drie miljoen euro overhouden aan de deal.

Bekijk meer van

Facebook

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.