— woensdag 4 december 2019, 12:12 | 1 reactie, praat mee

De Mol krijgt gegevens bitcoinadverteerders van Facebook

John de Mol verlaat de rechtbank na de rechtszaak rondom nep-advertenties op Facebook. - © Foto: ANP / Robin van Lonkhuijsen

Facebook heeft John de Mol de gegevens doorgespeeld van personen die op het platform nepadvertenties verspreiden rondom bitcoinproducten. De adverteerders wekken in die reclames de indruk dat bekende Nederlanders, waaronder De Mol, de producten aanprijzen.

Facebook geeft daarmee gehoor aan de eisen van de rechter, die vorige maand besloot dat Facebook dergelijke advertenties moet gaan weren.

De Mol was met die eis naar de rechter gestapt. Wat voor gegevens Facebook precies heeft verstrekt is niet bekend. Een woordvoerder van De Mol stelt tegenover Business Insider dat de gegevens op bruikbaarheid worden onderzocht.

Naast de Talpa-oprichter zelf gebruiken de bitcoinadverteerders ook foto’s en de naam van andere beroemdheden, zoals Alexander Klöpping, Ali B., Jort Kelder en Humberto Tan.

Bekijk meer van

Talpa John de Mol Facebook

Praat mee

1 reactie

GJ de Groot, 4 december 2019, 22:23

“Facebook heeft John de Mol de gegevens doorgespeeld van personen die op het platform nepadvertenties verspreiden rondom bitcoinproducten.”

Doorgespeeld? Dat klinkt stiekem; “verstrekt” lijkt me hier het aangewezen woord, te meer daar er een rechter aan te pas moest komen.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.