— dinsdag 3 oktober 2023, 08:03 | 1 reactie, praat mee

WSJ: advertentieloos Facebook kan 10 euro per maand kosten

© Markus Mainka / IMAGO

Meta, het moederbedrijf van Facebook, overweegt klanten in de Europese Unie zo'n 10 euro per maand te vragen als ze die site willen gebruiken zonder reclame. Daar komt mogelijk 6 euro bij als gebruikers ook de betaalde versie van Instagram willen gebruiken, meldt The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Volgens de zakenkrant heeft Meta die plannen gepresenteerd aan Europese toezichthouders, als onderdeel van een ommezwaai om aan strengere privacywetgeving te voldoen. Laatste wijziging: 3 oktober 2023, 08:26

De prijzen gelden voor de desktopversies. Voor de mobiele apps van Facebook en Instagram zou Meta 13 euro per maand vragen, omdat de appwinkels van Google en Apple commissies in rekening brengen. Die tarieven kwamen aan bod in voorstellen die Meta aan de privacytoezichthouders van Ierland en de Europese Unie heeft gepresenteerd. Meta is van plan de gratis versies ook in de lucht te houden in de EU.

Facebook en Instagram zijn in de EU gebonden aan strengere regels rond het verzamelen van gegevens van gebruikers voor het tonen van sterk gepersonaliseerde advertenties, wat nu nog de grootste inkomstenbron is van Meta. Om toezichthouders tevreden te stellen en de eigen inkomsten op peil te houden, zou Meta daarom met het betaalde alternatief kunnen komen. Eerder deze maand schreef The New York Times al over dat idee, maar waren de prijzen niet bekend.

Meta liet aan The Wall Street Journal weten opties te onderzoeken “die ervoor zorgen dat we voldoen aan veranderende regelgeving”. Tegelijkertijd zegt het socialmediaconcern te geloven in gratis diensten die worden ondersteund door gepersonaliseerde advertenties. De Ierse Data Protection Commission, binnen de EU verantwoordelijk voor Meta vanwege het Europese hoofdkantoor in Ierland, heeft nog niet gereageerd. Ook de Europese Commissie was niet direct beschikbaar voor commentaar tegenover de zakenkrant.

Bekijk meer van

Meta Instagram Facebook Europa

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

photopress, 4 oktober 2023, 06:45

Dit is werkelijk de kat op het spek binden.
Nou maak ik zelf al vele jaren geen gebruik meer van deze schandalige data criminelen maar als je dan je privacy verkoopt en je zou dan ook nog moeten betalen wordt het tijd dat deze bedrijven zoals meta de das worden ongedaan in Europa en de rest van de wereld.
Want dat held dat ze vragen verdienen ze nooit aan hun gratis abbonement wat je dan dus betaald met je privacy nee deze dwaze Europeesche regeering in Brussel moet er voor zorgen dat je hier een eigen wil de naam niet eens noemen data dieven krijgt.
Helaas is dus gratis en de betaalde versie van deze club alleen een zoethoudertje voor een met de ogen gesloten Europeesche gemeenschap maar neem aan dat ze die troep gebruiken om nog meer te verdienen want het gaat immers om uw data en privacy

Dus de beste manier is net als uw club dus het NVJ helemaal geen gebruik meer te maken van deze bedrijven,maar mijn inziens zijn bedrijven verslaafd aan fakebook en wat daar rond om heen hangt .
Dus voor de junkies en bedrijven die er mee door willen jullie laten je ogen dicht smeren voor een niet al te fatsoenlijk bedrijf die uw privacy nooit zullen waarderen zolang ze welkom zijn om dus ook voor de Europeesche regeringen data te verzamelen .
Dus bedachten ze een betaalde versie van fake book ,maar je kan wel begrijpen dat dit helemaal niet de bedoeling is maar gewoon een leuke schijnbeweging naar jullie toe.
Ga eens op een ander platform kijken en geeft dit bedrijf uit de VS een trap in hun rug .
Ach na een paar weken zonder dat arrogante fake of voor vele face of verslavings book gaat er een hele wereld voor je open.
Dus oud collega s er is meer nieuws dan het van Facebook af te halen tip!!!!! Wordt gewoon weer eens ouderwets journalist.
Die trouwens ook niet meer nodig zijn want AI kunnen dat beter dan mensen aiiiii
Was dat ook niet door deze club bedacht.
Sorry maar ik heb een gwdoesereden om face of in mijn ogen Facebook te wantrouwen .werd zelfs vaak geïntimideerd door Facebook gebruikers omdat ze mijn foto’s zonder toestemming er werden opgezet ja zelf 10.maanden na een nieuwjaarsduik duik deed zo’n figuur die mijn foto op Facebook had gezet en ik ze eerst netjes vroeg deze te verwijderen en later sommeerde ze er af te halen aangiften wegen onzedelijke fotografie.
Lees dus valse aangiften want de foto’s stonden in een krant enz.
Vandaar ik u aanraad te stoppen en er voor te zorgen dat ze niet worden gevoed door verslaafde aan hun producten.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.