PersVeilig

— vrijdag 24 februari 2017, 09:22 | 0 reacties, praat mee

Facebook en Google in Nederland niet actief bezig met tegengaan verspreiding nepnieuws

Pixabay

Hoewel er rondom de Amerikaanse verkiezingen veel te doen was rondom nepnieuws en de rol die techbedrijven spelen in de verspreiding ervan, doen Google en Facebook in Nederland niet actief iets tegen mogelijk nepnieuws. Dat stelt Numrush na gesprekken met de twee tech-reuzen. Laatste wijziging: 24 februari 2017, 09:23

In andere landen is dat wel het geval. Zo werkt Facebook in Duitsland samen met een onderzoeksbureau, dat controleert of verhalen op het sociale netwerk nepnieuws zijn. In Nederland is “er nog geen nieuws over een dergelijk programma”, reageert communicatiemanager Tineke Meijerman van Facebook Benelux tegenover Numrush. “Maar we kijken bij Facebook wereldwijd of we in ieder land dergelijke samenwerkingen kunnen aangaan.”

Ook de inzet van Google om nepnieuws tegen te gaan blijft in Nederland beperkt. Waar gebruikers in Frankrijk via de dienst CrossCheck een informatievraag kunnen indienen bij mediapartners, zijn dergelijke initiatieven in Nederland niet uitgerold. Rachid Finge, woordvoerder van Google Nederland, bevestigt aan Numrush dat dat ook niet zal gebeuren.

Bekijk meer van

Google Facebook

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.