website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Excuses na voorpaginablunder Cambridge News

Lars Pasveer — Geplaatst in regionale journalistiek op Thursday 7 December 2017, 09:12

De voorpagina zoals hij afgelopen woensdag bij Cambridge-newsagents te vinden was. | Chris Rand / Twitter

De voorpagina zoals hij afgelopen woensdag bij Cambridge-newsagents te vinden was. | Chris Rand / Twitter

Nieuws

Hoofdredacteur David Bartlett van Cambridge News heeft zijn excuses aangeboden voor de voorpagina van de woensdageditie van zijn krant - die deels oningevuld was. De belangrijkste kop was de opdracht HIER KOMT DE KOP met instructies over de lettergrootte. Het bracht vermaak op Twitter, maar is volgens anderen symptomatisch voor de uitgeklede Britse regionale journalistiek.

Volgens Bartlett betreft het een technische fout die nu wordt onderzocht. Er had een kop moeten staan over 2 miljoen pond financiële steun aan een school, nadat de directeur honderdduizend pond verduisterde om er een sekskelder mee te financieren. (Geen grap, LP).

Cambridge News heeft een oplage van 12.000 exemplaren. BBC News-verslaggever Alice Hutton werkte tussen 2010 en 2012 bij de krant en vertelde op Twitter dat zeven jaar geleden vrijwel alle eindredacteuren zijn ontslagen, gevolgd door een reeks van reorganisaties “waarbij steeds opnieuw een ledemaat moest worden afgeknaagd.”

Anderen wijzen op het tragikomische element van de voorpaginablunder, die bovenal aantoont dat lokale kranten sterk onderbezet zijn en nauwelijks het hoofd boven water kunnen houden.

Hutton herinnerde er verder aan dat de weinige journalisten die er nog wel zijn zich uit de naad werken en zij onze sympathie verdienen. Meer bij Press Gazette

 

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

De orde van Chaos 2018