training eu starters

— woensdag 19 juni 2019, 15:46 | 0 reacties, praat mee

Ex-vriendin Holleeder daagt journalist Korterink om boek

Crimineel Willem Holleeder. Foto: ANP / Robin van Lonkhuijsen

Een ex-vriendin van crimineel Willem Holleeder wil dat journalist Hendrik Jan Korterink zijn boek “De Holleeders” uit de handel laat halen. Het boek, dat een verslag is van de verhoren in het proces tegen Holleeder, bevat volgens de vrouw diverse onjuistheden. Daarnaast hekelt ze dat het hoofdstuk dat over haar gaat de titel ‘Schijthoer’ draagt, een uitspraak die Holleeders zus Astrid deed tijdens een van de processen. Laatste wijziging: 20 juni 2019, 08:02

Volgens Holleeders ex heeft Korterink daarnaast verzuimd wederhoor toe te passen. Zowel Astrid Holleeder als haar zus Sonja spraken tijdens het proces erg negatief over de vrouw. Korterink had hun uitspraken bij haar moeten checken, vindt ze. Ook vindt ze dat niet haar hele naam, haar voormalige woonadres in Amsterdam en haar huidige woonplaats genoemd hadden mogen worden.

25.000 euro schadevergoeding
De advocaat van de tegenwoordig in Duitsland woonachtige ex van Holleeder eist van Korterink en uitgeverij Just Publishers dat het boek uit de handel gehaald wordt. Daarnaast wil de vrouw 25.000 euro schadevergoeding voor immateriële schade en een nog nader te specificeren bedrag voor materiële schade.

Eveneens wil ze een vergoeding van 5000 euro voor gemaakte juridische kosten en eist ze dat uitgeverij Just Publishers een half jaar lang een rectificatie op zijn website plaatst. Ook de ex-man van Holleeders vriendin eist datzelfde bedrag in een tweede sommatie. Hij wil, net als zijn voormalige partner, ook dat het boek uit de handel wordt genomen.

Niet bij de boodschapper zijn
In een reactie stellen Korterink en Just Publishers-uitgever Hans van Maar dat het niet eerder is voorgekomen dat er naar aanleiding van uitspraken in een openbare rechtszitting een beroep wordt gedaan op wederhoor. “Als ze van mening is dat haar ten onrechte dingen worden verweten, moet ze hiervoor bij degenen zijn die dit te berde brengen, zijnde Astrid en Sonja Holleeder, niet bij de boodschappers”, schrijven ze aan de advocaat van de vrouw.

Korterink en Van Maar zeggen in hun reactie niet over te gaan tot rectificatie en ook geen schadevergoeding te gaan betalen. Wel zegt Korterink bereid te zijn tot een gesprek met de vrouw. Zij kan daarin haar kant van het verhaal vertellen, dat Korterink belooft vervolgens te verwerken in eventuele volgende drukken van zijn boek.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.