training eu starters

— donderdag 25 juli 2019, 09:05 | 0 reacties, praat mee

Boek van Korterink over Holleeder blijft in de handel

Holleeder - © Foto: ANP/Robin van Lonkhuijsen

Het boek dat journalist Hendrik Jan Korterink over Willem Holleeder en zijn zussen schreef, wordt niet uit de handel genomen. Dat heeft de rechter in Zutphen in kort geding bepaald. Korterinks boek verscheen al in april. Laatste wijziging: 25 juli 2019, 09:19

Volgens de rechter zijn de bedoelde passages duidelijk citaten uit verklaringen van vooral de zussen van Holleeder, Sonja en Astrid. De verklaringen waren al openbaar en voor de lezer is helder dat het uitlatingen van de Holleeders betreft, meldt Shownieuws.

Het waarheidsgehalte ervan hoefde daarom niet te worden onderzocht door auteur en uitgever en het recht op wederhoor van de beide eisers is er in zo’n geval niet.

De titel van het hoofdstuk over de vrouw luidt ‘Schijthoer’. Ook dat kan door de beugel, want meerdere hoofdstukken hebben een krachtterm als titel, aldus de rechter. Korterink heeft daarmee de familie Holleeder willen typeren en niet degene voor wie het scheldwoord is bedoeld.

De vermelding van persoonlijke gegevens van de vrouw in het boek is volgens de rechter niet onrechtmatig, omdat zij zelf eerder de publiciteit zocht.

Een ex-vriendin van Holleeder en haar toenmalige echtgenoot eisten een verbod op ‘De Holleeders – Familiedans om een criminele erfenis’ omdat er voor hen kwetsende en onware passages in zouden staan.

Korterink zei eerder bereid te zijn tot een gesprek met de vrouw. Zij kan daarin haar kant van het verhaal vertellen, dat Korterink belooft vervolgens te verwerken in eventuele volgende drukken van zijn boek.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.