— dinsdag 27 oktober 2015, 14:40 | 0 reacties, praat mee

Europees Parlement stemt voor minder strenge netneutraliteit

CCby / Bob Mical

Het principe van netneutraliteit zoals in Nederland in de wet is vastgelegd wordt overschreven door Europese regels met een minder strenge definitie. Het Europes Parlement stemde vandaag over de nieuwe wet en is er niet in geslaagd om de belangrijkste pijnpunten aan te passen.

Volgens internetwaakhond Bits of Freedom eeuwig zonde. Ook politici betreuren de gemiste kans. Volgens Europarlementariër Marietje Schaake “werd in de discussies te veel aan de belangen van nationale telecombedrijven gedacht en te weinig aan internetgebruikers en de economie van de toekomst”.

Ze doelt daarmee op een van de andere belangrijkse resultaten die vandaag in de stemming is behaald, namelijk het beperken van de roamingkosten. Alleen zelfs dat is niet helemaal gelukt, aldus EU-parlementariër Julia Reda. Er komt nog een onderzoek naar prijzen en consumentenpatronen.

Bekijk meer van

Netneutraliteit Europa

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.