data als kans

— vrijdag 10 juli 2020, 12:21 | 0 reacties, praat mee

Erwin van Luit: stabiel resultaat voor New Skool Media in 2019

© Jeroen Jumelet / ANP

De nettowinst van New Skool Media (NSM) komt in 2019 uit op zo'n 350.000 euro. Het bedrijfsresultaat van de magazine-uitgever was vorig jaar ruim 1 miljoen euro, blijkt uit de onlangs gepubliceerde jaarrekening.

Algemeen directeur Erwin van Luit spreekt van een stabiel resultaat in de bijzonder lastige magazinemarkt. Hij zegt dat New Skool Media vorig jaar een grote slag heeft gemaakt in de verdere digitalisering van de merken, meldt Adformatie.

Door de coronacrisis is de advertentiemarkt natuurlijk ook geraakt. Van Luit verwacht dit jaar een omzetdaling met 10 tot 15 procent door het wegvallen van de omzet uit evenementen en de dalende advertentieverkoop als gevolg van de crisis. Maar hij is positief. “De lezersmarktomzet is naar verwachting in 2020 ruim 86 procent van de totale omzet. Door alle maatregelen die zijn getroffen, zonder dat we personeel hebben moeten laten gaan, komt onze ebitda in absolute zin naar verwachting in de buurt van die van 2019. We zijn gewapend voor de toekomst. Zelfs als de coronagevolgen heftiger zijn en langer duren dan nu ingeschat, zijn we in staat deze gevolgen op te vangen.”

Door een forse operationele kasstroom kan New Skool Media blijvend investeren in mensen en merken. “Al zullen we daar dit jaar door de situatie van nu veel kritischer naar kijken.”

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.