data als kans

— vrijdag 29 april 2022, 11:31 | 0 reacties, praat mee

Bezuinigingen bij tijdschrift Zin

© ANP XTRA / Lex van Lieshout

Het tijdschrift Zin gaat 5 procent bezuinigen in zijn kosten. Als gevolg daarvan verliezen een aantal freelancers de vaste rubrieken en columns die ze voor het magazine schreven. Dat bevestigt Erwin van Luit, ceo van uitgeverij New Skool Media, desgevraagd aan Villamedia. Laatste wijziging: 30 april 2022, 15:11

Freelancers met vaste rubrieken en columns kregen vorige week een mail van de redactie, waarin de bezuinigingen werden aangekondigd. Deze week werden de freelancers nader ingelicht over de gevolgen voor hen persoonlijk. Hoeveel freelancers er precies door de bezuiniging getroffen worden is niet bekend.

“Als een titel druk ervaart, moeten we ingrijpen”, aldus Van Luit. Hij benadrukt dat de besparing bij Zin op meer vlakken plaatsvindt en niet alleen wat werk van freelancers betreft. “We besparen ook op andere kostensoorten. We maken het magazine in ieder geval niet dunner en ook de tarieven gaan niet omlaag. We gaan sommige dingen anders doen en daar hoort helaas het schrappen van enkele rubrieken en columns bij.”

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.