banner festival 23

— maandag 15 augustus 2022, 09:03 | 0 reacties, praat mee

Els Rozenbroek ontvangt 21e Mercur d’Or/LOF-prijs voor Magazines

© Judith Jockel

De Mercur d’Or/LOF-prijs voor Magazines is toegekend aan Els Rozenbroek, een 'uniek talent dat al 45 jaar de toon zet bij vele magazines in Nederland. Als (eind)redacteur, bladenmaker en columnist', zo concludeert de jury. Laatste wijziging: 15 augustus 2022, 09:47

Els Rozenbroek, onlangs in een interview met Cécile Koekkoek in Volkskrant Magazine ‘het best bewaarde geheim van de bladenwereld’ genoemd, begon in 1977 als redacteur bij Libelle, in 1980 werd ze eindredacteur van het Belgische Flair en later van Story. In 1987 startte ze als hoofdredacteur van Kinderen, in 1994 van Top Santé en in 1998 van Vrouw Vandaag. Sinds 2002 is ze freelancer, onder andere voor LINDA. en Saar Magazine. Onlangs gaf Rozenbroek een groot interview aan de Volkskrant over haar uitgezaaide darmkanker en haar loopbaan.

Samen met de makers van magazine Saar is Rozenbroek te horen in een podcastserie getiteld ‘50+ maar nog lang niet dood’ waarin, onder meer, er wordt gesproken over het naderende einde van Rozenbroek.

Lees ook: Saar magazine: voor als je vijftig-plus bent en nog lang niet dood

De prijs bekroont een langdurige en opvallende prestatie op de Nederlandse magazinemarkt. De award - voor een persoon of een magazinemerk - wordt sinds 2000 uitgereikt en is een samenwerking van de Magazine Media Associatie (MMA) en het Lucas-Ooms Fonds (LOF).

Met Rozemarijn de Witte, onder andere founding editor van LINDA. en in 2004 Mercur d’Or winnaar, stond ze aan de wieg van LINDA. De Witte: ‘God wat heeft Els die Mercur d’Or verdiend. Zij maakt het verschil. Haar geest werkt snel en is loeischerp. Ze legt de vinger op de zere plek, neemt geen blad voor de mond en heeft lak aan conventies. Zij vogelde de gewaagde toon van LINDA. uit, vol humor, emotie en zelfspot.’

Met Barbara van Erp en Femke Sterken zette Els Rozenbroek SAAR Magazine op, in 2016 bekroond met de Mercur Lancering van het Jaar. In januari van dit jaar kwam er de SAAR podcast bij, waarin Rozenbroek, Van Erp en Sterken wekelijks met elkaar praten, onder andere over de ziekte van Els. De podcast staat inmiddels al op meer dan 100.000 luisteraars. Barbara van Erp en Femke Sterken: ‘Wij waren zo ongelofelijk trots toen Els 7 jaar geleden besloot bij Saar te komen werken. Bij ons! Een piepklein nieuw bedrijf en magazine dat zich nog helemaal moest waarmaken. Wat hebben we leuke dingen gemaakt en wat hebben we gelachen (en gehuild, gestrest en geruzied).’

De Magazine Media Associatie (MMA) organiseert sinds 1998 de uitreiking van de Mercurs: dé vakprijzen voor personen en magazinemerken die uitzonderlijk hebben gepresteerd.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.