— vrijdag 16 december 2022, 07:06 | 0 reacties, praat mee

Nederlandse nieuwsbriefdienst Revue verdwijnt op 18 januari

© CC BY-SA 2.0 / Kate Ter Haar

Het hing al een tijd in de lucht, maar Twitter heeft nu ook officieel bevestigd dat het stopt met de Nederlandse nieuwsbriefdienst Revue. De dienst, waarmee ook Villamedia tot voor kort een nieuwsbrief verstuurde, verdwijnt met ingang van 18 januari. Twitter lijfde het Nederlandse bedrijf vorig jaar in. Laatste wijziging: 16 december 2022, 10:08

Een reden voor het stopzetten geeft Twitter niet. Dat de nieuwsbrievendienst zou gaan stoppen hing al wel in de lucht. Na de overname van Twitter door miljardair Elon Musk volgde een stevige sanering van het bedrijf. Daarbij werd een groot deel van de medewerkers ontslagen en werd intern bepaald dat sommige diensten zouden verdwijnen. Revue was een van die diensten, en vrijwel het hele team achter de nieuwsbriefdienst werd begin november de laan uitgestuurd.

Volgens Martijn de Kuijper, een van de twee oprichters van Revue, heeft het stopzetten van de dienst niet specifiek te maken met Musk.

Bekijk meer van

Twitter Revue Elon Musk

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.