— vrijdag 16 december 2022, 07:47 | 0 reacties, praat mee

Verschillende journalisten door Musk geschorst van Twitter

Journalisten van onder meer de Amerikaanse media CNN, The New York Times en The Washington Post zijn donderdag door Elon Musk voor zeven dagen geschorst van Twitter. Veel van de geschorste journalisten berichtten de afgelopen dagen over het Twitteraccount dat de privéjet van Elon Musk volgt en om die reden deze week ook geschorst werd. Laatste wijziging: 16 december 2022, 07:51

Technologie-verslaggever Drew Harwell van The Washington Post is een van de geschorste journalisten, net als Ryan Mac van The New York Times en CNN-verslaggever Donie O’Sullivan. De accounts van deze journalisten zijn allen opgeschort, zo is op Twitter te zien.

Het bedrijf is door CNN om een reactie gevraagd. Op basis van het antwoord zal het medium “de relatie met het platform evalueren”, stelt een CNN-woordvoerder. De hoofdredacteur van The Washington Post, Sally Buzbee, stelt dat de journalisten “onmiddellijk hun toegang tot het platform terug moeten krijgen”.

Musk liet op Twitter weten dat “elk account dat de live-locatie van andere gebruikers deelt, wordt opgeschort. Ook als het slechts gaat om links naar sites met de live-locatie”.

Musk doelt op een omstreden regel die hij een dag eerder introduceerde op het platform en die een discussie ontketende over de vrijheid van meningsuiting op Twitter. De miljardair, sinds oktober eigenaar van het sociale medium, noemde die vrijheid kort na zijn aankoop een groot goed. Hij zei dat zelfs een account dat zijn privéjet volgt daarom op het platform mag blijven, ook al brengt dat zijn eigen veiligheid in gevaar.

Woensdag kwam Musk echter terug op die beslissing. Het Twitteraccount @ElonJet werd geschorst, net als dat van de Amerikaanse student Jack Sweeney die het creëerde. Musk zei dat hij dit deed wegens de nieuwe, door hem geïntroduceerde regelgeving, die gebruikers van Twitter dus verbiedt om de live-locatie van andere gebruikers te delen.

Bekijk meer van

Twitter Elon Musk

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.