— dinsdag 27 oktober 2009, 08:55

El País-journalist bedreigd in Brazilië

Een verslaggever van het Spaanse dagblad El País heeft in een sloppenwijk nabij Rio de Janeiro een paar benauwde uren beleefd. Verslaggever Francho Barón was bezig met een aantal interviews toen hij werd benaderd door een groep gewapende mannen, die hem vroegen wat hij uitspookte. "Als je zo'n journalist bent die over ons schrijft, bereid je dan maar voor", werd Barón toegevoegd. Hij toonde zijn perskaart, waarna nog enige ophef ontstond over zijn memorecorder, die volgens bendeleden een verborgen camera bevatte. De situatie was erg bedreigend, maar in zijn verslag voor El País schrijft Barón dat daarna duidelijk werd dat ze hem niet zouden doden. "Journalist, hou maar op met bibberen want als we je dood wilden hebben, was dat al gebeurd", aldus een van de leiders. Baróns notitieblok, mobiele telefoon en videocamera werden gestolen, waarna de verslaggever de wijk moest verlaten.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.