e learning nvj

— maandag 22 juni 2009, 09:12 | 0 reacties, praat mee

Sp!ts en Metro bestaan 10 jaar

Op maandag 21 juni 1999 maakte Nederland voor het eerst kennis met het fenomeen van de gratis krant. Metro en Sp!ts vierden afgelopen zondag beide hun tienjarig bestaan en pakken deze maandag uit met een blik terug en vooruit. De digitale edities [Metro | Sp!ts] tonen goedgevulde kranten, die samen dagelijks 2,6 miljoen lezers trekken. Na de pioniers volgden nog het (inmiddels in print gestaakte DAG) en De Pers. Metro heeft voor de feesteditie twee gasthoofdredacteuren uitgenodigd en toont hoe de krant tot stand komt. Sp!ts drukt de eerste voorpagina af en blikt terug naar enkele grote gebeurtenissen. De gratis kranten experimenteren meer dan hun betaalde collega's met commercie. Bart Brouwers, hoofdredacteur van Sp!ts, is daar een voorstander van, als het interessante content voor lezers oplevert. "Onderzoek heeft uitgewezen dat de lezer er zich niet aan stoort en het in de meeste gevallen zelfs interessant en informatief vindt", stelt hij. In een column in de editie van vandaag toont Brouwers zich tevreden: zijn krant zou zich "van beschimpte nieuweling tot zelfverzekerde mediaspeler" hebben ontwikkeld. Metro-uitgever Silvio de Groot herkent de scepsis en schrijft dat de revolutie die tien jaar geleden is ingezet, wordt voortgezet. Laatste wijziging: 22 juni 2009, 11:15

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.