— donderdag 17 februari 2022, 08:56 | 0 reacties, praat mee

Eindvoorstel werkgevers publieke omroepen: 5 procent erbij over twee jaar

ANP

Deze week hebben werkgevers een eindbod neergelegd voor de cao publieke omroepen 2022-2023. In het voorstel is sprake van een structurele loonsverhoging per 1 januari 2022 van 3 procent met daarna een structurele verhoging van 2 procent per 1 januari 2023. In juli van dit jaar volgt dan nog een eenmalige uitkering van 1 procent. Vakvereniging NVJ wacht nog met een officiële reactie op dit eindvoorstel. Laatste wijziging: 17 februari 2022, 09:00

Wais Shirbaz, secretaris Omroepzaken, zegt nog niet over de volledige tekst van dit eindbod te beschikking. “Bovendien hebben we deze week nog een afspraak met de werkgevers, waarbij we zullen spreken over freelancetarieven. Pas daarna beschikken we over alle informatie die we nodig hebben om onze leden in te lichten”, aldus Shirbaz.

De NVJ wacht daarom nog met een officiële reactie. De tekst moet ook nog intern bij omroepen worden verspreid, stelt de vereniging.

Volgens de werkgevers is er in de meeste functiegroepen binnen de publieke omroep “nagenoeg geen sprake meer” van beloningsverschillen tussen mannen en vrouwen. “Wel zijn vrouwen nog minder vertegenwoordigd in de hoogste salarisschalen. Omroepwerkgevers zullen hier gedurende de looptijd van de nieuwe cao extra aandacht aan besteden”, aldus de werkgevers.

De nieuwe cao loopt - indien leden instemmen - met terugwerkende kracht van 1 januari tot 31 december 2023. Bonden FNV Kunsten Media & Cultuur en CNV moeten het eindbod ook nog aan de achterban voorleggen.

Bekijk meer van

NVJ NVJ NPO cao publieke omroep

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.