Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— donderdag 5 oktober 2023, 10:07 | 0 reacties, praat mee

Bonden CNV/FNV organiseren petitie voor koopkrachtcompensatie omroeppersoneel

Vakbonden CNV/FNV organiseren op het Media Park een bijeenkomst over geëiste koopkrachtcompensatie. De bonden vinden eerder gemaakte afspraken onvoldoende en niet rechtsgeldig. | ANP

Later vandaag organiseren vakbonden CNV en FNV een bijeenkomst voor omroeppersoneel, waarin compensatie voor koopkrachtverlies centraal staat. De bonden willen dat via een petitie afdwingen. De bonden zijn ontevreden over het onderhandelingsakkoord dat de omroepen eind augustus - met enkel vakvereniging NVJ - bereikten. Laatste wijziging: 5 oktober 2023, 10:11

FNV en CNV bestrijden de rechtsgeldigheid van de afspraken die zijn gemaakt, omdat zij sinds afgelopen juli niet langer bij onderhandelingen betrokken waren.

De NVJ bedong eind augustus onder meer structureel hogere vergoedingen voor freelancers en een 8,5 procent loonstijging. Vijf procent geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2023. Met ingang van 2024 volgt een verhoging van nog eens 3,5 procent.

CNV/FNV stellen onder meer dat de salarisverhogingen eerlijker verdeeld moeten worden, omdat medewerkers met een hoog salaris er relatief meer van profiteren dan mensen in lagere schalen.

Vandaag beleggen de bonden in de bedrijfskantine van BNNVARA, NTR, VPRO en Human een bijeenkomst om een petitie met die strekking kracht bij te zetten.

Bekijk meer van

NVJ NVJ FNV CNV cao publieke omroep

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.