— maandag 2 september 2013, 09:06

Egypte zet tv-ploeg Al-Jazeera land uit

Egypte heeft zondag een cameraploeg van de Engelstalige dienst van de Arabische nieuwszender Al-Jazeera het land uitgezet. Het drietal zat al sinds dinsdag vast samen met een Egyptische collega, omdat de journalisten geen toestemming zouden hebben gehad voor het gebruik van een satellietzender. Verslaggever Wayne Hay, cameraman Adil Bradlow en producer Russ Finn zijn zondag in Caïro op het vliegtuig naar Londen gezet. De Egyptische interim-regering noemt Al-Jazeera bevooroordeeld en beticht de zender van het verspreiden van leugens en geruchten om de Egyptische veiligheid en een heid te beschadigen. Het Comité ter Bescherming van Journalisten (CPJ) is van mening dat de Egyptische autoriteiten hun censuurcampagne tegen kritische media uitbreiden. Sinds de Egyptische president Morsi werd verdreven op 3 juli zitten er volgens het CPJ tien journalisten in de gevangenis, zijn vijf journalisten gedood en zijn er negen invallen bij mediaorganisaties gemeld. Ook zijn er 64 gevallen van tijdelijke opsluiting, mishandeling en verbeurdverklaringen. Meer bij Novum via het Nederlands Dagblad / CPJ

Bekijk meer van

CPJ Al Jazeera

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.