Tegel Beeld en Geluid

— maandag 19 augustus 2013, 09:01

Zusterstation Al Jazeera op zwart

Bij de onlusten in Egypte is opnieuw een kantoor van Al Jazeera doelwit geworden van de Egyptische autoriteiten. De redactie van zusterstation Al-Jazeera Mubashir werd op last van de regering gesloten. Werknemers wordt actief belet om het gebouw weer te betreden. Volgens persvrijheidsorganisatie CPJ is het duidelijk dat het Egyptische leger enkel gewenste meningen wil laten horen. Begin juli, toen het Egyptische leger president Morsi afzette, werden al diverse zenders op zwart gezet. Toen Morsi vorig jaar zelf aan de macht kwam, moest Al Jazeera vertrekken. Het zusterstation Mubashir kon blijven uitzenden. Volgens de autoriteiten bedreigen de uitzendingen nu echter de nationale veiligheid en zijn de verslagen te veel op de hand van Morsi en zijn aanhangers.

Bekijk meer van

Mubashir CPJ Al Jazeera

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.