banner persveilig

— dinsdag 10 april 2018, 08:59 | 0 reacties, praat mee

#FreeThePress2018: stuur een kaart naar een gevangen journalist

© CPJ

Het Committee to Protect Journalists (CPJ) is in aanloop naar de Internationale Dag van de Persvrijheid op 3 mei een nieuwe campagne gestart om aandacht te vragen voor journalisten die gevangen zitten.

De jaarlijkse campagne is ontworpen om bewustzijn te creëren, ondersteuning te bieden en te inspireren. CPJ vraagt mensen de verhalen achter de gevangen journalisten te leren, om boodschappen van hoop te sturen door middel van het versturen van een digitale kaart en op die manier te pleiten voor hun onmiddellijke vrijlating.

Volgens de organisatie zitten 262 journalisten in de cel, een record. CPJ heeft vijf journalisten uitgelicht die in de gevangenis zitten voor het uitoefenen van hun vak. Het gaat om Azimjon Askarov (Kirgizië), in de cel sinds 2010, Alaa Abdelfattah (Egypte), sinds 2013 gevangen, Ghys Fortuné Dombé Bemba (Congo), sinds begin vorig jaar in de gevangenis, Zehra Doğan (Turkije), bijna een jaar achter slot en grendel en Ding Lingjie (China), vorig jaar september opgepakt. Meer bij CPJ

Bekijk meer van

Recht CPJ

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.