— woensdag 15 januari 2020, 15:05 | 0 reacties, praat mee

Eerste versie gecrowdfunde eerlijke freelancevoorwaarden beschikbaar

Na een succesvol verlopen crowdfunding eind vorig jaar heeft Freelancevoorwaarden.nl zoals beloofd een eerste versie gepresenteerd van een basisdocument voor eerlijke freelancevoorwaarden, die voor zowel freelancers als opdrachtgevers werken.

Initiatiefnemer (en Villamedia-collega) Nick Kivits spreekt van ‘een levend document’ waar hij de komende maanden nog aan sleutelt, op basis van feedback van collega-freelancers, mediabedrijven en beroepsorganisaties.

Kivits denkt niet dat zijn basisvoorwaarden nu ineens de gouden standaard zullen worden in het Nederlandse medialandschap. Het doel van de eerlijke voorwaarden is volgens hem vooral om freelancers een stok achter de deur te geven tijdens onderhandelingen.

De nieuwe voorwaarden voorzien in een eerlijker verdeling van inkomsten bij doorverkoop of hergebruik. Verder zetten de voorwaarden een rem op onverwacht lagere vergoedingen, omdat er na eindredactie of door ruimtegebrek minder woorden zijn gepubliceerd dan er waren besteld.

Een uitgebreide uitleg over en link naar de voorwaarden vind je op de site van Freelancevoorwaarden.nl.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.