— zaterdag 28 september 2019, 09:00 | 0 reacties, praat mee

Crowdfunding gestart om faire freelancevoorwaarden op te stellen

De website Freelancevoorwaarden.nl is een crowdfunding gestart. Oprichter Nick Kivits wil 2500 euro ophalen om faire algemene voorwaarden voor freelance journalisten op te stellen. Hij vindt de bestaande voorwaarden te veel overhellen naar één kant; die van de freelancer of de opdrachtgever.

Kivits komt met de crowdfunding op de dag dat zijn website Freelancevoorwaarden.nl één jaar bestaat. In die tijd is het uitgegroeid van een hobbyproject naar een stevige site waar van 28 uitgeverijen en omroepen de inkoopvoorwaarden staan. Niet copy paste, maar in jip-en-janneketaal uitgelegd.

Die voorwaarden hellen in het algemeen nogal over naar de uitgevers, ze claimen veel rechten voor doorgaans weinig geld (dat laatste staat niet in de voorwaarden maar blijkt als de tariefkaart tevoorschijn komt).

Kivits gaat door met het analyseren en publiceren van algemene voorwaarden. Hij heeft er nog tien op de plank liggen en richt zich inmiddels ook op die van de omroepen.

Wie wil bijdragen aan zijn project kan onder aan deze pagina terecht. Wie tot die tijd algemene voorwaarden nodig heeft, kan ze bij de NVJ ophalen, voor fotografen en schrijvers (ook onder aan de pagina).

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.