onderzoek covid en journalistiek

— donderdag 1 oktober 2020, 08:47 | 0 reacties, praat mee

Eerste ronde Mediafonds Amstelveen geopend: 90.000 euro beschikbaar

Leden van de Mediaraad Amstelveen. De inzendtermijn voor aanvragen sluit op 1 november aanstaande.

Het nieuwe Amstelveens Mediafonds heeft in een eerste ronde 90.000 euro beschikbaar voor journalistieke projecten. De aanvragen kunnen vanaf nu tot 1 november aanstaande worden ingediend. Een onafhankelijke Mediaraad bepaalt welk project wordt gefinancierd. Amstelveen heeft ook na deze ronde nog twee jaar zo'n bedrag toegezegd.

De gemeente zegt lokale media te willen steunen die het economisch zwaar hebben. Met het instellen van een mediafonds zegt Amstelveen een duurzame bijdrage aan de stimulering van lokale journalistiek te willen leveren.

Over de exacte verdeling van geld en het beoordelen van aanvragen was eerder dit jaar nog het nodige te doen. Onder meer vakvereniging NVJ vond de wijze waarop het college zich met de verdeling kon bemoeien of fondsen kon tegenhouden ‘ongelukkig’. 

“Media en individuele journalisten die in aanmerking willen komen voor een subsidie vanuit het Mediafonds moeten een aanvraag indienen bij de Mediaraad Amstelveen. Daarvoor moeten aanvragen wel aan een aantal criteria voldoen. Zo moet de productie een goed journalistiek niveau hebben, journalistiek onafhankelijk zijn gemaakt en maatschappelijke relevantie hebben voor de inwoners van Amstelveen. Het resultaat moet voor iedereen vrij toegankelijk zijn”,  schrijft de raad.

De Mediaraad Amstelveen bestaat uit Monda Heshusius (voorzitter), Meindert Schut (vice-voorzitter), Arlette Dwarkasing, Piet de Blaauw en Mark Boukes. Ambtelijk secretaris Eveline Oostendorp ondersteunt de raad.

“Wij vinden kritische en betrouwbare informatie voor de bewoners van groot belang. Met dit Mediafonds wordt hiermee financiële ruimte geschapen”, aldus Heshusius.

Criteria, het aanvraagformulier en meer informatie staat op de site van Mediaraad Amstelveen.

Praat mee

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.