word studentlid

— donderdag 1 december 2022, 11:46 | 0 reacties, praat mee

Een nieuwe ‘wervelwind’ voor Debby Nobel en kersverse hoofdredacteur voor Jan Magazine

Een nieuwe ‘wervelwind’ voor Debby Nobel en kersverse hoofdredacteur voor Jan Magazine
Na vijf maanden bij Change Inc begint Debby Nobel vandaag als 'Head of Content' bij &C Magazine.

Nu het jaar langzaamaan ten einde komt, worden er op de valreep nog de nodige tranfsers gemaakt. Zo heeft Debby Nobel na vijf maanden al een nieuwe functie en heeft JAN Magazine éindelijk een nieuwe hoofdredacteur. En bovendien zijn er deze dagen opvallend veel freelancers die het freelanceleven verruilen voor een vast contract. Dit en nog veel meer in Transfer Thursday, waarin Villamedia de laatste ontwikkelingen op de journalistieke arbeidsmarkt volgt. Laatste wijziging: 2 december 2022, 08:57

Paul Verlinden heeft een nieuw uitzicht op kantoor. Of ook weer niet helemaal. ‘Vanaf vandaag is dit mijn nieuwe (en oude) werk-uitzicht. Na 2,5 jaar in Tilburg chef sportredactie te zijn geweest van de Brabantse kranten, ben ik terug bij BN DeStem in Breda om weer lekker als verslaggever aan de slag te gaan’, schrijft hij.

Bij NPO 3FM is Jasper Stads begonnen als nieuwslezer voor de luisteraars en Mart & Sophie, elke zaterdag en zondag te horen tussen 9 en 12 uur ‘s ochtends. ‘Nu al veel liefde voor deze club!’, meldt Stads.

Luuk Cramer neemt afscheid van de redactie van talkshow Hlf8 van SBS 6. Deze week is hijj begonnen als muziekredacteur bij de talkshows van Eva Jinek en Beau van Erven Dorens. ‘Ik wil iedereen bedanken voor de geweldige tijd en wijze lessen, die ik zeker in mijn achterhoofd zal houden in het vervolg van mij carrière’, blikt hij terug.

Panenka Magazine heeft een nieuwe correspondent achter het voormalige IJzeren gordijn in de vorm van Frank Elbers. ‘Naast mijn werk voor De Groene Amsterdammer, BNR Nieuwsradio, NPO Radio 1 en VRT NWS word ik ook correspondent voor Panenka Magazine. Elk kwartaal een verhaal over voetbal achter het voormalige IJzeren Gordijn!’, schrijft hij.

Milou op ten Berg verruilt het leven als freelance journalist voor een redacteurschap bij de lokale omroep OPEN Rotterdam: ‘Afgelopen week ben ik ingewerkt en vanaf deze week mag ik de redactie van OPEN Rotterdam gaan versterken als redacteur! Ik kijk er enorm naar uit om de aankomende tijd veel te mogen leren bij de lokale omroep van Rotterdam’.

Jan Magazine heeft na ‘maanden van speculeren, gissen en raden’ een nieuwe hoofdredacteur gevonden. Per 1 januari zal Josephine Kay het blad gaan leiden. ‘Josephine is geen onbekende in de mediawereld en zeker niet voor Hearst. Op dit moment is zij nog hoofdredacteur van Cosmopolitan. Ze leidde de afgelopen vier jaar dit grootste young Millennial- en Gen Z-merk van Nederland en heeft meerdere successen op haar naam staan’, schrijft de redactie van het blad.

Tais Lourinho da Silva heeft een contract getekend bij Omroep Brabant en zegt daarmee vaarwel tegen het freelanceleven. ‘Vanaf januari ga ik vier dagen per week aan de slag als social media redacteur en laat ik het freelancen achter me. Ik heb er veel zin in!’, schrijft ze.

En opnieuw verliest de journalistiek iemand aan ‘the dark side’ - zoals het spottend genoemd wordt. Arnout Staal, nog heel eventjes internetjournalist bij de NOS, stapt per 1 janauri over naar de gemeente Almere, waar hij woordvoerder wordt. ‘Ik wil de NOS bij dezen bedanken voor een fijne en zeer leerzame periode! Met veel plezier heb ik daar op de redactie gewerkt’, blikt Staal terug.

Nanko Boelman gaat aan de slag bij NOS Nieuws als online redacteur. Dat doet hij op freelancebasis.

Het was een ‘tumultueus jaar’ voor Debby Nobel. Aan het begin van het jaar nam ze na acht jaar afscheid van Veronica Superguide. Toen zei ze tegen Villamedia dat ze een ‘mini-sabbatical’ zou nemen, maar erg lang duurde dat niet. In de afgelopen vijf maanden was ze hoofdredacteur bij Change Inc. ‘In de afgelopen vijf maanden bij Change Inc. leerde ik meer dan in vijf jaar.’ Maar toch stapt ze weer in de volgende ‘wervelwind’: ‘Morgen start ik bij AndC Media als Head of Content. Het wordt een zachte landing, want ik heb dit voorjaar als freelancer al een kleine tasting gekregen. Heel veel zin in!’, schrijft Nobel op LinkedIn.

Layla Bil gaat iets anders doen buiten de journalistiek om haar idealen te volgen. Bil vroeg zich in de laatste tijd steeds meer af of ‘de rol van journalist als neutrale observator in een tijd van warmterecords, slepende klimaattoppen en (stikstof)crises, nog wel bij mij paste’. Nu verlaat Bil nu de NOS en RTV Oost om als woordvoerder over te stappen naar Greenpeace. ‘Ik kijk er enorm naar uit om met deze organisatie verhalen over klimaat en biodiversiteit onder de aandacht van mijn oud-collega’s en andere journalisten te brengen’, schrijft Bil. ‘Dank aan alle leuke en fijne mensen met wie ik de afgelopen jaren bij de NOS en RTV Oost mocht werken. Met jullie heb ik gespeurd, gespard, geschreven, gelachen, gehuild en vooral geleerd wat het betekent een (nieuws)journalist te zijn. Een onbetaalbare ervaring.’

Justine Marcella vertrok als hoofdredacteur bij magazine Vorsten - maar toch weer niet helemaal. ‘Even terug op het oude nest. Voor een afscheidsreceptie heb ik geen tijd want vanaf nu start mijn nieuwe avontuur als freelancer! Mijn ervaring zet ik graag in voor print, radio en tv. Enne… heb niet alleen kennis van de royals, mijn interesses zijn heerlijk divers!’, schrijft ze.

Per 1 december begint Maarten Kolsloot de sportredactie van het Noordhollands Dagblad. Hij zal daarbij atletiek en schaatsen gaan volgen, maar hij zal ook onderzoek gaan doen. Daarmee neemt hij de rol van Marco Knippen over, die overstapte naar de sportredactie van Trouw.

De economieleraar van Fleur Willemsen op de middelbare school zou het wellicht niet geloven, maar Willemsen treedt na tien jaar freelancen in dienst bij het Het Financieele Dagblad. ‘Ik mag het prachtige weekendmagazine FD Persoonlijk maken met de fijnste collega’s. Hoera!’, schrijft ze.

Nieuwe baan of ken je iemand die een overstap maakt binnen de journalistiek? Tip Villamedia via redactie@villamedia.nl o.v.v. ‘Transfer’.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.