Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— donderdag 20 januari 2022, 09:00 | 0 reacties, praat mee

‘Als je ergens bijna acht jaar werkt, heb je alles al wel zo’n beetje voorbij zien komen’

Debby Nobel moet zich nog een beetje ‘losweken’ van Veronica Superguide. Want hoewel ze er officieel sinds 1 januari niet meer werkt, spreekt ze nog altijd van ‘we’ als ze het over de titel heeft. Niet verwonderlijk ook: Nobel was bijna acht jaar lang hoofdredacteur van de gids. Laatste wijziging: 21 januari 2022, 08:20

In die acht jaar veranderde het magazine zowel online als offline zijn naam van Veronica Magazine naar Veronica Superguide. Ook vond er onder Nobels leiding een forse digitalisering plaats. “Dat was een kwestie van trial and error. Digitaliseren deed je in de tijd dat wij ermee begonnen nog zelf: er waren geen datamensen die bekeken wat wel en niet werkte. Veel uitproberen, zien wat werkt en daar meer van maken.” Wat er in het begin goed werkte? “Verjaardagen van BN’ers. Dat hadden we niet verwacht.”

Over een tijdje volgt de volgende stap in dat digitaliseringsproces: uitgeverij DPG Media lanceert dan een nieuwe Veronica Superguide-website, waar de nadruk meer ligt op de gidsende functie en minder op het entertainmentnieuws. “Daar heb ik natuurlijk nog aan meegewerkt”, aldus Nobel. “Misschien dat ik daarom nog ‘we’ zeg als ik het over Veronica heb.”

Hoewel Nobels vertrek voor buitenstaanders misschien plots voelt, was Nobel er zelf al een tijdje naartoe aan het werken. “Als je ergens bijna acht jaar werkt, heb je alles al wel zo’n beetje voorbij zien komen. Het is goed om na zo’n periode eens na te gaan denken of het niet eens tijd wordt voor iets anders. Niet alleen voor jezelf, ook de titel is dan misschien wel gebaat bij nieuw bloed.”

Terwijl er bij Veronica Superguide naar nieuw bloed wordt gezocht, neemt redactiechef Jeroen Mascini het roer op interimbasis over. Wat Nobel nu gaat doen, weet ze nog niet. “Het zou kunnen dat ik ook buiten de media ga kijken. Maar ik verwacht wel dat ik altijd iets met content zal blijven doen. Ik ben niet zo iemand die een alpaca-boerderij in Zeeland gaat beginnen of iets dergelijks.”

Nobel, die eerder onder andere werkte voor jeugdtitel Break-Out en Grazia, noemt de huidige periode een ‘mini-sabbatical’. Hoelang die precies gaat duren weet ze niet, maar ze verwacht niet dat ze een jaar nodig zal hebben om uit te zoeken wat ze wil. “Ik heb 25 jaar lang aan één stuk gewerkt en rolde steeds van de ene in de andere baan. Nu neem ik bewust wat meer tijd en afstand. Maar ik ben hoe dan ook niet zo goed in stil zitten.”

Lees ook: Omroepbladen: einde verhaal of new & improved?

Bekijk meer van

Debby Nobel

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.