PersVeilig

— maandag 30 mei 2016, 14:01 | 0 reacties, praat mee

Een beetje liegen, bedriegen, draaien en overdrijven

De oud-Story verslaggever Guido den Aantrekker kan het niet laten. Hij is gestopt als roddeljournalist maar schreef toch nog een boek over roddelen getiteld ‘Primeurjager. Hoe ik twintig jaar sensatiejournalistiek overleefde’. Laatste wijziging: 30 mei 2016, 14:08

Het boek bestaat vooral uit anek­dotes. Bijvoorbeeld hoe je primeurs als ‘sterretje stopt met zingen’ bij ­elkaar harkt of exclusieve interviews regelt in ruil voor dure vakanties. Het komt neer op een beetje liegen, beetje bedriegen, beetje draaien, beetje overdrijven.

En vooral veel handeltjes. Ik doe wat voor jou en jij dan… Den Aantrekker schrijft in het boek: ‘Soms deed ik ook weleens iets voor een BN’er zonder er iets voor terug te vragen’. Soms.

Het zou flauw zijn de oud-roddeljournalist daar nu op af te rekenen. Het valt hem te prijzen dat hij het allemaal opschrijft, zonder spijt of andere mooipraterij. En ook nog eens lekker vlot en licht ironisch van toon.

Den Aantrekker laat ook zien hoe je met taal kunt spelen als roddeljournalist. Bijvoorbeeld in de kop die van hem overdreven mag zijn, wel de lading moet dekken en liever geen woordspelingen bevat. Een paar van zijn ­favorieten, natuurlijk in kapitalen: VIOLA HOLT GEWOND NA VAL IN EIGEN WIJNGLAS, ‘PRINSES MARGARITA GAF MIJ HAAR ONDERBROEKJE MEE’ en DWARSFLUIT VERWOEST BERDIENS HUWELIJK.

Guido den Aantrekker: Primeurjager, hoe ik twintig jaar sensatiejournalistiek overleefde. Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar, ISBN 9789038801339, 256 pagina’s, € 18,50.

Bekijk meer van

Story Guido den Aantrekker

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.