— woensdag 28 november 2018, 11:00 | 0 reacties, praat mee

Dylan Haegens breidt imperium uit met tijdschrift

© Dylan Magazine

De tijd dat elke halve BN’er zijn eigen tijdschrift begon, ligt goddank alweer een tijdje achter ons. Als er zo heel af en toe nog eens eentje opduikt, dan is het meestal een grote. Deze week verschijnt voor het eerst de Dylan. En toen moest ik toch even googelen.

Dat ik die goedgemutste jongen op de cover niet kende, ligt geheel en alleen aan mij, want Dylan Haegens (1992) is een heuse YouTube-sensatie. De videomaker (geen vlogger!) uit Venray heeft bijna anderhalf miljoen volgers op zijn YouTube kanaal. Naar verluidt verdient hij een dikbelegde boterham met zijn videokanalen en de verkoop van zaken als schoolspullen, kleding, petjes, sleutelhangers en telefoonhoesjes met zijn beeltenis of slogan (‘Hey Mensen’) erop. Eerder dit jaar bracht hij ook zijn eerste bioscoopfilm uit.

En nu heeft hij dus zijn eigen tijdschrift, dat tien keer per jaar zal verschijnen. We maken kennis met de moeder van Dylan (zijn echte moeder, op YouTube gebruikt hij een stand-in, zo leren we), krijgen instructies voor het maken van slijm (met QR code naar een… filmpje!), kijken in stripvorm backstage bij het maken van een Youtube-video en leren hoe we een taart maken van tosti’s, Dylans favoriete eten.

Het is een interessant experiment. Zullen tieners naar de winkel snellen om hun held in print te aanschouwen, als ze hem ook de hele dag gratis op zijn video-kanaal kunnen bekijken. Print, wat is dat eigenlijk? ‘Voor iedereen die bijna alleen Youtube kijkt of Fortnite speelt: het papieren ding dat jij nu in handen hebt, waar groot mijn gezicht en naam op de voorkant staan, dat heet dus een tijdschrift’, verduidelijkt Dylan in zijn redactioneel. Wie weet, wordt het nog een nieuwe rage.

‘De Dylan’ is een uitgave van Hearst en verschijnt 10 keer per jaar voor €4,99, www.dylanmagazine.nl

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.