training eu starters

— woensdag 11 april 2018, 10:31 | 0 reacties, praat mee

Nog steeds in bad met JAN

De maandelijkse lifestyle glossy JAN bestaat deze maand 12,5 jaar en viert dat met een extra dik jubileumnummer, waarin de redactie stil staat bij alles wat in die afgelopen jaren voorbij is gekomen. 12,5 jaar mode, opvoeden, levensverhalen, beauty-adviezen, covers, en vooral: de 138 persoonlijke interviews met bekende Nederlanders. Laatste wijziging: 11 april 2018, 10:50

Want die zijn van begin af aan het handelsmerk van JAN geweest. Een onderdeel van het blad, vertelde oprichter Marie Nanette Schaepman vaak tijdens bijeenkomsten met vakgenoten, waar ze weigerde op te bezuinigen, omdat die stukken zichzelf terugbetalen.

Vaak werden ze afgenomen door de begenadigd interviewer Pieter Webeling en vergezeld van uitgebreide fotoshoots, liefst op exotische locaties. Eva Jinek met Bram Moszkowicz op Capri, Birgit Schuurman aan de vloedlijn in Zuid Amerika, Bracha van Doesburg op een gondel in Venetië. De mooiste beelden en uitspraken komen in het jubileumnummer nog eens voorbij. (Loes Haverkort als een hedendaagse Marilyn Monroe op het strand van Miami: ‘Op de toneelschool hebben ze me niet afgebroken. Dat heb ik zelf gedaan.’)

Schaepman bedacht het magazine voor 30-plus vrouwen in 2005. Het moest een no-nonsense glossy worden. De mede-uitgevers, destijds van TMG, krabde zich meermaals achter de oren over de oerhollandse titel. Maar Schaepman zag de Abri-campagnes al voor zich: in bad met JAN, in bed met JAN. Geen Hollywood-zweem. Een blad met ‘gewone vrouwen met echte levens’.

‘We leven in een tijd die draait om emoties. En die vraagt om het echte, het onvervalste, het intieme, dat wat dichtbij staat. JAN is een glossy die over het alledaagse durft te schrijven zonder bang te zijn dat dit gewoontjes wordt’, zegt Esther Goedegebuure, die vanaf het begin bij JAN betrokken is en in 2011 het stokje als hoofdredacteur van Schaepman overnam.

Ze hebben het goed aangevoeld. JAN is er na al die jaren nog steeds en heeft een stijgende print-oplage en een handvol spin-offs. Dat is een prestatie voor ieder blad, en zeker voor een productie van Nederlandse bodem die niet kan terugvallen op content en sturing van licentie-houders in het buitenland.

Het jubileumnummer van JAN, een uitgave van Hearst, ligt nu in de winkel, voor 6,99 euro.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.