— vrijdag 30 augustus 2019, 10:19 | 0 reacties, praat mee

Duitse journalisten vragen bescherming tegen extreemrechts terrorisme

Een aantal journalistieke organisaties in Duitsland heeft in een open brief aan minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer gevraagd om meer bescherming tegen extreemrechts terrorisme in het land. Dit doen ze nadat tijdens recente invallen bij leden van extreemrechtse netwerken lijsten met mogelijke doelwitten zijn gevonden. Op die lijsten stonden naast namen van linkse politici ook enkele journalisten genoemd.

Dat schrijft Deutsche Welle. De organisaties willen weten of individuen die op een dergelijke lijst voorkomen daarover door de regering ingelicht worden als er een concrete dreiging tegen hen heerst. “Gegeven het feit dat journalisten een doelwit van haat zijn voor veel rechtse extremisten is het essentieel dat de veiligheid van vertegenwoordigers van de media gegarandeerd wordt, zodat zij hun werk kunnen blijven doen zonder hinder te ondervinden”, aldus de brief.

De open brief werd onder andere ondertekend door journalistenbonden, de non-profitorganisatie New German Media Professionals en de media Krautreporter en Netzwerk Recherche. Volgens de organisaties worden journalisten in de huidige situatie niet goed genoeg beschermd.

Bekijk meer van

Duitsland

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.