Tegel Beeld en Geluid

— dinsdag 8 juli 2014, 08:24 | 0 reacties, praat mee

Duitse media slepen Adblock voor rechter

Eyeo, de maker van de Adblock Plus-extensie, is in Duitsland voor de rechter gedaagd door de Duitse mediabedrijven Axel Springer, ProSiebenSat.1 en twee dochterbedrijven van RTL (IP Deutschland en RTL Interactive). De aanklagers zijn van mening dat het zakelijk model van Eyeo niet door de beugel kan. De content die mediabedrijven op hun websites aanbieden is voor gebruikers doorgaans gratis te bekijken, in ruil daarvoor wordt geld verdiend aan de getoond advertenties. Gebruikers met Adblock Plus laten die wederdienst achterwege, waardoor ze de aanbieder van de content niets opleveren. Adblock Plus geeft tegen betaling aan mediabedrijven de mogelijkheid om gematigde advertenties niet te filteren. Dat zien de Duitse mediabedrijven als concurrentievervalsing en daarom is in München een rechtszaak aangespannen. Meer bij Techzine

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.