— woensdag 29 april 2020, 11:25 | 0 reacties, praat mee

DPG Media past portfolio huis-aan-huisbladen aan

De Scheveninger

Uitgeverij DPG Media heeft enkele wijzigingen in het portfolio van huis-aan-huisbladen doorgevoerd. De samenwerking met de Scheveningsche Courant is gestopt, omdat de titel door Scheveningen Uitgeverij uit de markt is gehaald. In plaats daarvan verspreidt DPG Media sinds 25 april in Scheveningen de titel De Scheveninger van uitgeverij Den Heijer. Laatste wijziging: 29 april 2020, 15:32

Pikant detail: de 140-jaar oude De Scheveningsche Courant voerde in 2018 - zonder succes - een rechtszaak tegen De Scheveninger, nadat voormalig directielid Patrick den Heijer de concurrerende titel had gelanceerd.

Het is onduidelijk wat er met De Scheveningsche Courant gaat gebeuren. De website is al sinds maart niet meer bijgewerkt. Op Facebook verschijnen nog wel sporadisch berichten. Mails aan de redactie en andere betrokkenen komen onbestelbaar retour.

Verder wordt vanaf half mei de DPG Media-titel De Bevelander niet meer verspreid in de gemeente Noord-Beveland (oplage 4800). Die mensen ontvangen voortaan het Noord-Bevelands advertentie-en informatieblad van uitgever Trainews Media. De Bevelander blijft met een oplage van 40.500 nog wel bestaan in de rest van zijn verspreidingsgebied.

Het zijn - los van de coronacrisis - roerige tijden voor huis-aan-huistitels: ook andere uitgevers besloten de afgelopen periode titels te schrappen of alleen nog maar online voort te zetten. Verder werken gemeenten aan beperkende maatregelen, zodat bladen enkel nog bij huishoudens door de bus mogen waar via een jaja-sticker expliciet toestemming is gegeven.

Daarover loopt nog een bodemprocedure. DPG Media behaalde in Utrecht onlangs een overwinning, maar de gemeente gaat in beroep.

Bekijk meer van

huis-aan-huisbladen DPG Media

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.