— dinsdag 6 april 2021, 08:54 | 0 reacties, praat mee

DPG Media laat houten paleis bouwen net buiten Amsterdam

Een kantoor voor 2000 medewerkers, met meerdere restaurants, daktuinen en een oppervlakte van 46.000 vierkante meter. En dat allemaal voornamelijk opgetrokken uit hout. DPG Media is begonnen aan de bouw van haar Nederlandse hoofdkantoor aan de Van der Madeweg in OverAmstel, aan de A10 bij Amsterdam. Het kantoor heeft de naam Mediavaert gekregen.

Er komen werkplekken voor medewerkers van onder meer Het Parool, de Volkskrant, Trouw, NU.nl, Tweakers, VTwonen, Libelle, HR en Marketing. Het pand omvat verder testlabs, radio opnamestudio’s voor Qmusic, vergaderzalen, restaurants, een espressobar én een eventlocatie aan de kade van de Duivendrechtsevaart. De oplevering vindt naar verwachting eind 2023 plaats.

DPG Media ontwikkelt dit pand in eigen beheer. Wethouder Alex Boomgaars van gemeente Ouder-Amstel gaf het officiële startsein aan de bouw. Hij deed dit in het bijzijn van Christian Van Thillo, executive chairman van DPG Media, Erik Roddenhof, CEO DPG Media, Frits Campagne, voorzitter van de Raad van Commissarissen van DPG Media, Bas van Dam, CEO van ontwikkelaar Being, Do Janne Vermeulen, architect-directeur van Team V Architectuur, en Dirk Jan Teeuw, algemeen directeur van Gebr. De Koning.

Van Dam, oprichter en CEO Being: ‘Houtbouw is een extreem duurzame keuze, niet alleen omdat je voor minder CO2-uitstoot zorgt, maar ook omdat het hernieuwbare materiaal bijdraagt aan de circulaire ambitie van het gebouw. Het nieuwe kantoor van DPG Media wordt het grootste houthybride kantoorgebouw van Europa.’

Meer bij DPG Media.

Bekijk meer van

DPG Media

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.